Kultura

sirien
11.7.2016 22:46
Realistický boj (chladné zbraně)
Motáme se kolem tohodle tématu v X diskusích, tak asi bude dobrý to trochu centralizovat ať se to dá i dohledávat.
18.2.2025 17:56 - sirien
Ono hateovat Shada je v oblibě, z části kvůli jeho jiným názorům z jiného kanálu, z části pro jeho egocentrickou formu a prezentaci (která teda od doby co to dělá s kamarádama je dost snesitelnější než když to dělal sám), ale jakkoliv to neni bez meritu, tak mi přijde, že se to často dost přehání. Zejména od doby, co to dělá s kamarádama.

Osobně mi přijde, že ty pokusy co tam dělaj sou často zajímaý a dobře udělaný. A ok, občas se seknou a občas tvrdí něco co je dost věc názoru, ale že se sekli minimálně občas přiznaj (a kdo se občas nesekne) a když tlachaj osobní názory tak to docela prezentujou jako názor a ne nutně jako fakt.

Jinak teda osobně mám kromě Matta a Scalla ještě docela rád Lindybage.

Loki: Že by nešlo říct při jakém zranění jde nebo nejde (s nějakou šancí) dál bojovat popř. jak omezující to je jen protože už dneska nikdo nešermuje mečema neni moc pravda - to zranění od meče se moc neliší od nožů, mačet, bajonetů atp. a k tomu je zdrojů dost. Nejspíš i hodnotnější než poznámky v nějakém archaickém maniskriptu. Problém samozřejmě je, že to bude z podstaty věci statistické tvrzení, ale to by byla pravda tak jako tak.
18.2.2025 21:54 - LokiB
Tak Lindybage je klasika. I když já ho zezačátku vlastně viděl se věnovat středověku spíše okrajově. Ale nějak samotnej šerm osobně chytnul, tak tomu dal, aspoň co jsem sledoval, o dost víc prostoru :) Učitelskej.

No jednak je to statistika, ale v tý se toho právě hodně ztratí. Málokdy jsou například dvě bodné rány nožem stejné ... i když budou velmi blízko, velmi podobnou silou, důsledky mohou být razantně odlišné. Ale ve statistice se to nejspíš slije.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.055052995681763 secREMOTE_IP: 18.97.14.83