Kickstarter RPGčka Blade of the Iron Throne. - pokračovatel údajně legendárního RPG The Riddle of Steel (které jsem nikdy nehrál, takže nemůžu v tomto směru porovnat)
...po dvou cca sedmihodinových sezeních (z pozice hráče) můžu říct že jde o pozoruhodný počin a zatraceně zábavná hra. Pokud máte rádi sword&sorcery a zároveň taktické, brutální a poměrně rychlé (čti neporovnatelně rychlejší než mid-level DnD4) souboje i za cenu větší komplexnosti a především nutnosti seznámit se poměrně podrobně ještě před hrou s poměrně obsáhlými (cca 40 stran) pravidly okolo soubojů, můžu jen doporučit. A k tomu docela cool magický systém, zjevně hodně inspirovaný Conanovskými povídkami.
Zároveň bych chtěl zdůraznit že nejde o žádnou storygame, ale o opravdu plnohodnotné RPGčko se vším všudy, navíc poměrně dobře upravitelné pro vlastní účely (opět vyzkoušeno, téměř včechny prvky zaměřené na drama a/nebo přihazující nějaké ty hráčské pravomoci lze poměrně jednoduše ignorovat, u tvorby postavy nebo dovedností nabízejí autoři i základní rady k houserulování, ...); kdybych to měl k něčemu přirovnat, asi by mi jako nejbližší přišel Conan d20 hraný s nepovinými bojovými manévry - tedy až na to, že místo d20 se hází pooly d12tek a namísto class&level jde o dovednostní systém (a vynechám-li již zmíněný souboj, celé je to paradoxně vlastně o dost jednodušší).
Ke stažení bylo původně free pdfko, nicméně autoři se rozhodli pro naprosto WTF postup a stáhli ho cca při rozjetí kickstarteru, aby si ho případní zájemci nemohli prohlédnout. Tuto drobnou marketingovou chybu můžu napravit, pokud mi do PM pošlete svůj mail...