sirien píše:
Jedna věc je nemocniční vybavení, druhá věc je, k čemu ho používáš.
Například pokud neustále někoho operuješ mimo záznam...
No však jo. Jako doktor bez Medical Equipment meritu sice máš přístup, ale nemůžeš tam vtrhnout kdykoli zrovna chceš a když to vybavení budeš používat častěji, někdo si toho dřív nebo později všimne. S tím meritem je to nejspíš tvoje vybavení (nebo třeba tvého strýce, který je zrovna dlouhodobě mimo město), můžeš tam kdykoli potřebuješ, a když to tam po tvé návštěvě bude vypadat jako na jatkách, stačí to uklidit druhý den. A z pohledu hry, GM by ti neměl házet klacky pod nohy za to že to používáš. Tj ten merit má jasný benefit.
sirien píše:
Ostatně TFV mají vlastní zbraňový merit a co pamatuju, tak obsahuje věci jako krabice fosforových granátů na začátku a nějaké ty railguny a experimentální chem-laserová děla na konci.
To mají, ale to jsou právě ty speciality (endowments), kde merity reprezentují speciální výcvik s tou výbavou a že máš dostatečný kredit aby jsi ji vyfasoval, páč je to všechno experimentální kusová fringe science technika - etheric rounds, twilight-vision googles, mage detector, almost-sunlight grenades... Běžné zbraně se tam neřeší a okolní fluff implikuje, že prostě dostaneš co potřebuješ. Nebo alespoň co si velení myslí že potřebuješ.
Mimochodem co jsem se koukal, tak ruční fosforové granáty se obvykle považují za příliš riskantní a nepraktické pro běžné použití a uskladnění (
ale Britové je za války vyráběli), ale zas kouřové granáty s fosforovou náplní se běžně používají do minometů, takže nechat je vyrobit je zase spíš otázka konexí a přesvědčování nadřízených, že nepodpálíš základnu.
sirien píše:
Jinak ono co funguje na různé supernaturály... vlastně moc nevim, proč by TFV měla mít nějakou rozsáhlou vědomost v tomto směru - na většinu obvyklých protivníků funguje umlácení olovem, odseknutí hlavy mačetou, zalití benzinem a škrtnutí sirky. Fakt, osvědčenej recept.
Tak od instruktora TFV se určitě nedá čekat, že to bude studnice okultních znalostí, ale zas co na kterého supernaturála platí dost pomáhá dělat věci efektivně a bez zbytečného rozruchu. Přece jen už je to jedna z těch velkých tier 3 konspirací, ne parta pouličních gangsterů.
Že je Occult Armory (alespoň pokud to není pětková verze s nějakou tou enchanted zbraní, ta už by nespíš v nějaké labrce skončila) pro TFV nezajímavá je pravda - všechno co tam můžou nalézt už nejspíš v nějaké podobě mají a vědí jak to použít.
Shako píše:
Myslím, že plot imunity na merity nikdy nebylo. A speciálně nové edice pak zavádí "tečkovou imunitu", tedy pokud si přišel o nějaký merit, tak se ti vrací zpět tečky (myslím, že ne expy, ale přímo tečky) a můžeš je pro přiští hru investovat do něčeho jiného.
Předchozí edice tuším todle nijak neupravovali tj. bylo to na úvaze ST, zda si o tečky v meritu přišel a nebo si dostal nějakou náhradu (expy, jiný merit...)
Já ale nemluvím o expech za merity, ale o tom co si za ty merity koupíš by pak mělo mít stejnou váhu, jako cokoli jiného, co máš na osobáku. A že stejně jako že je (nebo by alespoň být mělo) velice vzácné, že ti něco permanentně snížílo atribut nebo třeba sežralo
tečku Willpoweru, mělo by se jen velmi velmi vyjímečně stát, že by jsi permanentně přišel třeba o Eidetic Memory, Retainera nebo Allies. Proto se tam nikdy neřešily ani nějaké náhrady. Lidi co dělali druhou edici v tom zřejmě viděli problém, takže zavedli že kdyby na to přece jen náhodou došlo, dostaneš svoje expy zpět.
Ale že je to tak skutečně myšleno říct najisto nemůžu - jak už jsem psal, fakt nevím odkud tuhle myšlenku mám a White Wolfové jsou fakt proslulí rozhazováním různých vysvětlení skrz milion příruček. Jen mi to prostě takto dávalo smysl.