Produkty

14.2.2025 16:36 - LokiB
sirien: Dobrej počin.
Mám tam jednu výtku ... Jméno postavy, když ho zadám, tak se překrejvá s tím popiskem "Jméno postavy" ... tak kdyby ten popisek šel dát o těch pár milimetrů níž, místo tam na to je.
Ono teda ta políčka všechna jsou trochu "vytejkající dolů", když si to zkusíš.

Nedaří se mi v PDF-XChange použít "aktivní tlačítka" (zaškrtávátka), když kliknu, tak se objeví na chvilku zašrktnutí, ale když myš pustím, tak to zase celé zčerná.

Na dalších stránkách, kromě první, už je to přetejkání dolů v pohodě.
16.2.2025 22:06 - sirien
JaD licence pro Komunitní tvorbu (i s hezkým logem)

...asi nic převratnýho, prostě kdokoliv můžete tvořit věci pro JaDčka a je k tomu ofiko svolení (včetně komerční tvorby) a navíc k tomu i hezký logo JaD kompatibility.

16.2.2025 22:16 - sirien
Loki: Ad tlačítka: bohužel nemáme kapacitu tyhle funkce odladit pro všechny PDF prohlížeče okolo, v některých budou holt některé funkce zbugované - ta karta se vším co umí je holt poměrně složitá. Ostatně jak vidíš, navzdory roční snaze a nesčetně vyrvanejm vlasům se nám nepovedlo to perfektně odladit ani pro Adobe Reader (do bodu že ani nevíme co s tim je blbě - a ten bug absolutně nedává žádnej smysl) :/

Popisek dolu dávat nechci (protože chci aby ta karta byla identická s tiskovou - mimo jiné i pro budoucí údržbu atp.), ale ty textový pole by měly jít posunout poměrně jednoduše, ale musim se omluvit, potom kolik naprosto neadekvátní energie sme do tý karty narvali jí teď minimálně pár měsíců nechci vůbec vidět (je hotová fakt přes rok a celej ten rok sme nedělali nic jinýho než že sme se snažili debugovat ty BVčka - ok, ještě sme trochu blbli s možnostma fontů, ale to sme klidně mohli odmávnout kdybysme chtěli).
17.2.2025 15:34 - LokiB
sirien: hele, to je jasný. Jen když jsem to projížděl a zkoušel, tak jsem na to narazil, tak to reportuju :)
4.5.2025 23:06 - sirien

Jeskyně a draci podle DnD 2024e?

Máme přepracovat Jeskyně a draky na nedávno vydanou novou edici DnD 5e ("2024e")?

Dotazník má 3 jednoduché zaklikávací otázky - odpovědi určí osud a boucnost Jeskyní a Draků! *(Pokud nevíš, co "2024e" je, tak jsme to krátce shrnuli v úvodu dotazníku)*

https://forms.gle/v48oZmqAvX2eYoku6

Děkujeme! :)
4.5.2025 23:18 - LokiB
pozn. - drobné překlepy v dotazníku:

- DnD, s Jeskyněmi a draky jako s rozšířením (nemá tam být s)
- Ani DnD, ani JaD, ale Jeskyně a draky vlastíš (nebo jsi zaplatil/a za PDF) (překlep)
- 2014 edici a na 2024 v jakkoliv dohledné době přecházet neplánuješ (mělo by být jakkoli)

(já vím, že je to jen dotazník :))
4.5.2025 23:44 - sirien
hmh, hlavně že to x lidí mělo zkontrolovat a okomentovat. Ale too late, se už musí přežít - už se sešly nějaké odpovědi a když do toho teď šáhnu, tak to vytvoří novou sadu odpovědí a bude v tom bordel)
5.5.2025 06:37 - Fletcher 17
Mám takový dotaz, když by se dělaly Jeskyně a Draci podle 2024e, přidaly by se i nové věci jako například rasy?
24.5.2025 23:30 - sirien
Dovolím si propingnout téma a poprosit kdo jste ještě nevyplnili kratičký dotazník popř. ho ještě nepřesdíleli ostatním RPGčkařům okolo, tak to prosím udělejte :)

Nějaké odpovědi se už sice sešly, ale pro podobné rozhodnutí je lepší mít statisticky solidní množství odpovědí, díky :)
5.11.2025 10:27 - Gergon
13.11.2025 07:59 - Gergon
28.11.2025 14:56 - Petrus365
V "Občasníku vydavatelství Mytago #37" jsem se právě dočetl, že připravovaná česká verze "Zkáza říše Symbaroum" (má se jednat o "tři bohatě ilustrované plnobarevné knihy") bude "masivní kampaní pro Jeskyně a draky". Proto se ptám "těch co vědí/tuší/věští", zda se tam počítá s JaD vz. 2014 nebo vz. 2024?

Ruins of Symbaroum byly vydány tuším v roce 2022. Na druhou stranu nešlo přehlédnout, že vydání české Zkázy nabralo zpoždění (možná roční). Nepochybuji o tom, že všechno se vším souvisí. V tomto případě se ale ptám, jak moc?
28.11.2025 15:17 - sirien
Popravdě, spíš nic nesouvisí s ničím, co vím tak Symbaroum se zdrželo z nějakých interně-produkčních důvodů které jsou na JaD naprosto nezávislé. Poslední adaptace kterou jsem viděl byla pro 2014e, nicméně popravdě si nejsem moc jistej jak moc to je v případě Symbaroum vůbec významné.

Nejsem si jistej jestli originál Symbaroum vůbec dostalo 24e update. Pokud ano tak by to asi ještě šlo zapracovat. Pokud ne, tak pochybuju že bude v cz verzi - ne že by ho nešlo udělat ale nevím o tom že by s tím byl někdo okolo oslovenej (a přirozeně bych čekal že o tom něco zaslechnu v tomhle případě).
28.11.2025 23:46 - Petrus365
Děkuji. Vůbec mě nenapadlo, že dostanu odpověď do dvaceti minut.

Pokud jde o poznámku: "Nejsem si jistej jestli originál Symbaroum vůbec dostalo 24e update.", poradil jsem se s ChatGPT a závěr je jasný: (i) Oficiálně nic. (ii) Stejně tak nic, co by oficiálně získalo status „neoficiální edice 24e“. (iii) Když jsem se podrobněji podíval na nalezené "diskuse o homebrew úpravách" - všechny debaty končily nejpozději před rokem 2024.

Než nad tímto tématem definitivně zaklapne víko truhly zapomnění, vyjevím své poslední přání:
Přeji si, aby zde pan Gergon natotata vyjevil, jak jeho New World obcuje s 24e úpravami DnD (těším se, že brzy též JaD).
29.11.2025 01:57 - sirien

Update ohledně 2024e JaD

Právě jsem se vrátil z Hradu. Teda, ze 7 hodinového design callu ke všem změnám v Povlání a Oborech ve 2024e. A mám nějaké dobré zprávy :)

Zhodnotili jsme, že minimálně se změnami Povolání a Oborů nemáme vlastně žádný problém (aspoň ne velký, je toho hodně a samozřejmě ne všechno se nám líbilo 100%, ale nic nám nikomu nervalo žíly) a všechny je možné do JaD zapracovat - co víc dokonce by nebyl problém je zapracovat rovnou jako update stávajícího PDF. Všechny změny jsme i připravili, i když ještě bude potřeba trochu zabrousit text a formulace, ale to už nebude tak moc práce.

Tj. minimálně převodní manuál, resp. 2024e podobu Povolání a JaD Oborů, můžete čekat velmi brzo :)

...zbytek snad půjde stejně hladce.
...kromě těch Ras/Zázemí, u kterých se s Logem nejspíš povraždíme :D
29.11.2025 02:00 - sirien
Petrus365: Dragonaer, aka "Gergonův New World", je aktuálně napsaný pro 14e. Řešil jsem to s ním v minulosti a byly nějaká pro a proti a v dobovém kontextu se Gergon rozhodl jít se 14e verzí.

...zatím. Po dnešní velmi překvapivě a nečekaně pozitivní zkušenosti s review změn u Povolání ho ještě zkusím přesvědčit, aby změnil názor, protože ta pracnost je doslova násobně ne-li řádově menší, než jsme se báli, že bude, a tudíž i materiály pro JaD budou pro 2024e verzi k dispozici o hodně dřív, než jsem myslel (původně jsem tipoval že by Povolání mohly být tak okolo března/dubna, aktuálně to vidim realisticky i k Vánocům - uvidíme).
29.11.2025 23:48 - Petrus365
sirien: Dobrých zpráv není nikdy dost. Díky za ně. Takže bude nová verze JaD PDF a časem možná, jako v nějaké pohádce, i třetí doplněné, šťastné a veselé vydání knížky. Budu asi nechávat postaru bonusy za rasy, ale také se mi líbí bonusy za zázemí. Uvažuju takoto: nechával bych o bonusy za zázemí snížit nejnižší hod kostkou na vlastnosti (který by ovšem i po odečtení vždy musel zůstat minimálně 1). Tím bych zabil několik much jednou ranou. jó, a kdyby se mě někdo zeptal, co jsem dneska zajímavého zjistil, a on se mě nikdo neptá, tak bych mu řekl, že jsem dnes zjistil, že srandičky s cizí řečí nemusí být zas taková sranda. Třeba takové slovo "underwhelming" kupodivu má svůj význam spíše směrem k "nenadchlo, zklamání, nic úžasného" (jako opak ohromného) nežli směrem k "zvladatelné, pod kontrolou". Čímž jsem myslím své poděkování poněkud zazdil. No drama.
30.11.2025 00:43 - sirien
Jak sem psal, v plánu je vydávat JaD updatey postupně v PDF verzi a případně na ně rovnou sbírat feedback/errata. Minimálně povolání, nejspíš v nějaké míře i Rasy a Zázemí.

Protože 2024e update najisto rozbije layout a stránkování, tak bysme toho asi rovnou využili a udělali bysme revizi nějakých částí JaDček jako takových. Výpravy jsou vysvětlené shitově a potřebujou komplet přepis, Bestiář by nejspíš šel dost osekat (a tím zpřehlednit), zvlášť když v podobné době vyjdou i samostatné JaD bestiáře, druhá kapitola by si zasloužila kompletní grafické přepracování do nějakých úhlednějších bloků pro povolání než je teď ten ne moc přehledný souvislý text, Přesvědčení by šlo vysvětlit o dost líp (hlavně k čemu ho vůbec používat)... plus máme nějakej seznam dílčích větších zbroušení nebo doplnění tady a támhle.

Ideálně to asi chceme zpracovat tak aby třetí vydání bylo už rovnou v nové edici a šlo ven s dovyprodáním současného druhého printu, což by mělo tak nějak i přirozeně plus mínus vycházet.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.056320905685425 secREMOTE_IP: 18.97.14.82