A tím item="" jsou myšleny kategorie jak psal Arled?
(Dnd kategorie jsou: Berly, Divotvorné předměty, Hůlky, Lektvary, Prsteny, Svitky, Zbraně, Zbroje, Žezla.)
Malý update: pracuji na přidání JaD kouzel do kartotéky. Bohužel jak na tom dělám tak jsem narazil na 2 komplikace:
1. současnému zdrojáku chybí kolonky pro rituální kouzla a kouzla se soustředěním (což ale snadno přidám do další verze)
2. dnd kouzla mají hodně atributů kde skutečná hodnota se lyší od té upravené pro vyhledávání (např. u kouzel co mají sesílání 1 reakce neuvádím další podmínky toho sesílání, pro snadnější vyhledávání, ale v textu by bylo dobré kdyby se objevilo)
Co to znamená pro přispivatele:
- zdroják dnd-spells.md se dost změní, což bude vyžadovat update JaD zdrojáků (informuju až tam hodím aktualizovanou verzi)
- práce na implementaci dalších karoték (třeba itemy) bude dočasně odložena
Naoki: Rituál a koncentrace má být jen Ano nebo prázdné? Nebo Ano/Ne?
Souhlasím, že by bylo fajn aby se podmínky objevily v textu, když nejsou v hlavičce. Dívám se správně, že s tím jsi nic nedělal a je potřeba dnd-spells.md doplnit?
Uvažuji, zda u předmětů neudělat změnu v tagování u sladění (promiň Archimedesfort1). Jelikož přesvědčení máme pod jedním tagem (těch výskytů tam moc není, takže to dává smysl) a bude nutné to v textu nějak reflektovat (třeba nechat u těchto specifických případů úvodní řádek z DMG, kde je specifikace sladění), navrhl bych pod jeden tag dát i rasy. Těch výskytů není moc a dá se tím pak prolistovat. U povolání už to podle mě je trochu problém, jelikož tam těch výskytů je mnohem více.
IMO pod 5 výskytů tag nemá smysl vůbec a relevantní začne být tak na 10.
U těhle kombinovaných věcí je to trochu jiné - pokud mi "rasa" vylistuje 10-15 itemů, tak to je furt v pohodě. Kdyby mi jich vylistovala 25, tak už bych to možná chtěl rozdělený - resp. minimálně vypíchnout ty nejfrekventovanější (klidně může být "trpaslíci", "elfové", "ostatní Rasy")
Myslím, že tagu "rasa" bude něco mezi 10 a 15. Proto si myslím, že u povolání to není zas tak rozumné.
Co si myslíte o tom nechávání řádku z DMG u předmětů, kde je nějaké specifikum (pro sladění, nebo pro kategorii např. zbraní). Nechávat to všude mi přijde zbytečné, ale nevím jak snadno tuto informaci zachovat.
Psát tam "zbroj (štít)", když to neobsahuje nic navíc (nějakej konkrétnější popis atp.) a když máme v hlavičce atribut který umí přímo vydefinvat že to je "štít" mi přijde asi spíš zbytečný (leda bys to zachoval u všeho - což je trochu redundandní, ale asi ne kritický a možná to může ušetřit trochu práce při přepisování protože nebude nutný se rozhodovat).
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více
<<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více
<<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více
<<