D20 akce - články

Pathfinder RPG Day 2011

Tentokrát se v klasických OPEN GAME DAY představí Pathfinder RPG. Připravené dobrodružství představí vše, co Pathfinder umí a co je v něm nového oproti DnD 3,5. edice. Zavítejte do městečka Sokolí úvoz, sledujte vyšetřovatele Geraltina Mystrina a jeho pomocníky pátrající po léku na podivnou chorobu, kterou se nakazili obyvatelé městečka.
Napsal Dalcor

Datum a čas: Neděle 27.3. 2011 ve 12 00 začíná registrace

Kde: Herna Dungeon, U skládky 7/1470, Praha 9, http://www.mysticshop.cz/herna.php

Počet Vypravěčů: 4

Počet hráčů: Max 24 (možná více pokud bude velký zájem zkusím zajistit více DM)

Vstupné: 30Kč

Vybavení: Na místě je možno koupit kostky, pití a jednoduché občerstvení, objednat Pizzu a v dosahu je i čínské bistro.

Kontakt: zde v diskuzi, na facebooku Pathfinder Day či na email dali tečka zeman zavináč gmail tečka com

Jak pravidelní návštěvníci Kostky vědí, už několik let se zabýváme světovými dny Dungeons and Dragons.  Zpočátku ještě třetí-a-půlté edice, v poslední době v edici čtvrté a Essentials. Tentokrát se chystáme ve vlastní režii udělat něco jiného. Zůstaneme u d20 systému, dle Open Game Licence, ale od Wizards of the Coast se přesuneme ke konkurenčnímu Paizu, které využilo zkušeností z vydávání časopisů Dungeon a Dragon v podobě Pathfinder RPG.


Pathfinder RPG rozvíjí možnosti Open Game Licence vzniklé na základě DnD 3,5. edice do dalších netušených výšin. Samozřejmě to není jiná hra, nelze od ní čekat o moc více než od standardního DnD 3,5, přesto je zde řada změn, které nabízejí hráči další a zajímavé možnosti rozvoje postav počínaje řadou dalších povolání, volitelné rysy postav, variace klasických povolání a další.
Připravované dobrodružství by mělo předvést zásadní změny a možnosti postav, stejně jako fungování celého systému.


A co vás čeká? Malé městečko Sokolí úvoz je divoké místo, schoulené ve stínu Droskarova útesu. Jeho obyvatelé jsou sice srdeční, ale přísní. Jejich těžký život je čas od času obveselen několika málo slavnostmi a příležitostnými kupeckými karavanami.  Neustále bojují s divočinou a úskoky lidí. Vlky mají za humny, jednu kapsu prázdnou a druhou vybranou. Je to jenom důkaz jejich vůle, že s tím vším dokážou nadále žít.


Ovšem situace se stále zhoršuje. Dřevobaroni z Dřevařského konsorcia vlastní všechny pozemky ve městě a zneužívají závislost lidí k těžbě dříví z nedalekého Úplňkového hvozdu, zatímco městem se šíří nákaza v podobě nemoci Černého úvozu, který nikdo ve městě neumí léčit. A dřevobaroni?  Ty zajímá pouze zisk, a pracovní síla se dá sehnat kdekoliv.

Do města však s poslední karavanou míří inkvizitor Geraltin Mystrin. Postavy převezmou role členů inkvizitorova doprovodu a pokusí se zachránit obyvatele městečka před smrtelnou nákazou. Doprovod se skládá z elfího barda Olwyra Selorna, půl elfí čarodějnice Lloreany Seman, trpasličího barbara Martena Srpena, gnómího alchymisty Gnošre „kočkometa“ Dalacrina a půl orčího stopaře Kuse „Kuskuse“ Thraky. Je jen na nich kolik lidí nákazu přežije.

 Character Sheety a další budou následovat brzy /jinak řečeno, hned jak je zpracuju/

Napsal Dalcor 18.10.2010
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 76 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.046741962432861 secREMOTE_IP: 3.21.248.119