Technocracy - San Francisco - články

[Technocracy SF] Background&lokace

Lokace - San Francisco

Oriental shell:
luxusnější restaurace poblíž Jerredova bytu (luxusní prostředí nebo garance rychlého delivery). Asijská jídla, každý měsíc jedna oblast (čína, japonsko, indie), každý týden tematický výběr z dané oblasti. Tak luxusní, aby to těsně ještě nebylo snobské.


Show off:
klub s představeními - stand-upy, improdivadla atp., jinak taková "akčnější" kavárna (kavárna kde se večer chlastá)


GetTheHellOut:
luxusní pseudo-strip bar, takový ten odreagovávací pro vyšší příjmové skupiny, bar se stoly rozmístěnými tak aby poskytovaly určité soukromí při rozhovorech, taneční a striptýzová vystoupení a mix bohatejch chlapů a holek, co se s nima chtěj vyspat a něco z toho vytřískat, aniž by to byly profi děvky


Blast: electro duplex - dole masovej tanečné parket, po stranách menší salonky, nad hlavním parketem skleněné částečně odzvučené VIP kóje pro posezení a pití


Lokace - Technocracy

Windgate Ltd. San Francisco; Hlavní základna
Podrobnosti o firmě viz níže
Centrála Windgate Ltd. se nachází na pomezí centra a vnějšího okruhu města, kus od přístavů. Jde o původně skladové prostory, které byly strženy, zarovnány (většina původních podzemních prostor je tak skryta a mimo jiné vymazána z plánů) a na nich byly vystavěny nové budovy. Windgate Ltd. patří i část okolních pozemků, která je nyní nevyužívána. Okolí je mixem skladů, pár menších výrobních komplexů, rodinných a obytných domků a několika menších parčíků.

Centrála Windgate Ltd. stojí u méně rušné hlavní silnice, od které ji dělí pruh kobercem položeného trávníku (centrála není nijak oplocena). Budovy jsou vůči silnici na sever, uspořádány do |_|, nádvoří mezi nimi je vysypáno jemným štěrkem. Levá, čistě výrobní, hala má jedno patro s okny ve výšce druhého patra. Největší, čelní hala je podobná té levé, ale má jednopatrovou nadstavbu. Napravo je pak přízemní administrativní budova s prvním patrem na třetině své plochy (zbytek střechy tvoří veranda).
Všechny tři budovy jsou bílé s velkými okny, administrativní budova se zdá být místy prosklená celá, rozdělená pouze žaluziemi a tónovanými skly.

Většina podzemních prostor byla od budov oddělena a je skrytá a vymazaná z plánů. Pouze výrobní a vývojová hala mají pod částí svého prostoru podzemní skladiště dílů a materiálu.
Pod severní částí administrativní budovy je vstup do prostoru technokratické základny - ten má podobu běžné stěny která se otevře po přiložení vstupní karty. Druhý, velký vstup do této základny je na východní straně čelní budovy a má podobu nákladního výtahu a sjížděcí betonové plošiny.


Základna Void Engineers - West coast/Pacifik
Základna VE pro Západní pobřeží a severní Tichý oceán se nachází na Aljašce. Jedná se o dvojitý komplex - jeho první část se nachází u pobřeží na pevnině v bývalém vytěženém hlubinném diamantovém dole. Ten byl po svém opuštění zabrán armádou, která prorazila štoly k pobřeží a vybudovala tam na počátku studenné války ponorkovou základnu - brzy ji ale ze strategických důvodů opustila a po machinacích Technokracie odprodala. Zde se momentálně nachází podzemní laboratoře pro rizikové projekty, velká skladiště a další podobné záležitosti.
Zhruba míli od pobřeží se v hloubce přes půl míle, v části moře, které je půl roku přístupné a půl roku pod ledem, nachází druhá, kompletně podvodní část základny. V ní jsou obytné a administrativní prostory spolu s "lehkými" laboratořemi (tj. takovými, které nejsou prostorově příliš náročné a u nichž nehrozí brutální detonace).
Void Engineers ke svým operacím používají několik běžných, upravených ponorek a několik high-tech ponorek tvořících prakticky plovoucí výzkumné a operační platformy.


Windgate Ltd.

Souhrn: Cover našeho týmu v San Franciscu.
Jde o "menší" velkou firmu, roční výnos 60 000 000 USD, roční čisté zisky 3 000 000 USD, cca 330 zaměstnanců.
Administrativa (HR, účetní, atp.) bude dělat tak 30 lidí, dalších 20 zařve na nějakejch hovadinách. Původní část firmy bude mít řekněme 180, tím do San Francisca spadá nová část firmy o 100 lidech + část administrativy (Jerred si s sebou určitě přestěhoval minimálně ITáky, nějakej personalista...) + co tam narveme z Technokracie, takže my a minioni, počítejme 130.

Firma má minimalizovaný outsourcing (Jerred za dobu své působnosti převedl zpátky pod záštitu firmy IT a podobné srandy), má ve svém vlastnictví hodně specializovaných a drahých výrobních a vývojových přístrojů. Zaměstnanci mají dost nadprůměrné platy (celkově vůči USA jsme ve 2/3 nahoře a v rámci oboru poskytuje firma určitý rozumný nadprůměr).
"Profilově" jde o firmu s mixem moderních prvků (zevedených různými novějšími managery, nejen Jerredem) s tradičními (důraz na oboustranou loajalitu, snaha o malou migraci zaměstnanců atp.)


Odvození: (můžete přeskočit, dělal sem ho spíš pro vlastní lepší představu):

Moje Resources říkají, že mám měsíční příjem 50 000 USD a 5 000 000 assets (což je o něco víc než sem čekal, ale 4kový resources mi dávaj zase míň než sem čekal, tak to asi nechám jak to je) assets sou z části úspory z předtim (neměl sem moc za co je vyhazovat, protože až do -pár měsíců byl Jerred dost busy - viz níže) a z části asi nějaké podíly a tak.
Nicméně - pokud budu předpokládat, že ta firma má efektivní marži řeknme 5% a pokud budu předpokládat, že 1/5 zisku je Jerredova, (zbytek sou dědy a převážně nějaké reinvestice a podobné), tak to dělá 50000*12*5*20 USD ročních výnosů, což je 60 000 000 USD, což pro lepší představu odpovídá cca 1 200 000 000 CZK (nebo 50 000 000 EUR). V ČR by to byla asi docela dost velká firma, což znamená že jde o firmu která lehce, ale jistě překročila hranici "velké" firmy (podle standardů EU, ale USA bude mít asi podobné) (note: efektivně je ta "hodnota" menší než ten přepočet k CZK, kvůli rozdílu mezi nominálním kurzem měny a kupní silou)
Jednoduše uvážím že jsem ji popsal jako "zakázkovou" firmu, u které náklady na personál tvoří (tabulkově) 20%, budu počítat 30% (na úkor outsourcingu atp.) čímž mi na personální náklady vychází 11 400 000 USD. Zátěž práce v USA je cca 30% a průměrná mzda je cca 40 000 USD - tzn. mzdové náklady 52 000 na pracovníka... takže ta firma má cca 300 zaměstnanců (nadprůměrné platy se mi někde vykrátí s nějakou daňovou optimalizací atp.)


historie, podrobnosti: Jerredův dědeček, Roderick Gordon Windgate (*1940), syn anglických imigrantů, nikdy nedostudoval víc než základní školu, po které hned začal pracovat jako dělník ve strojní firmě. Ukázalo se, že má na práci nadání a brzy sám začal na vlně poválečného boomu sám podnikat a v roce 1963 založil firmu specializovanou na vytváření specifických strojních řešení pro velké továrny a industriální firmy - začínal jako malý řemeslník, ale postupem času vytvořil firmu s desítkami a později i stovkami zaměstnanců. Byl svým způsobem typickým podnikatelem své doby, tvrdě pracující muž, který si zakládal i ve firmě na tradičních rodinných hodnotách.
Vzhledem k rodinným rozporům nemohl předat firmu svému synovi a dál ji řídil sám. S postupem času a s technologickým pokrokem začal firmě hrozit postupný úpadek, na což Roderick Windgate reagoval najmutím různých novodobých managerů. Jejich snaha se však průběžně střetávala s jeho vlastními představami, takže jejich jediným výsledkem bylo udržení firmy v zásadě stabilní úrovni.
Teprve po další rodinné hádce, která vedla k rozchodu Jerreda s jeho otcem a jeho příklonu k dědovi, potkal Roderick někoho kdo jej byl schopem přesvědčit o nutných změnách. Jerred zavedl určité dílčí změny, mimo jiné stáhl zpět do firmy outsourcing IT zázemí i vývoje, a založil novou firemní divizi, která poskytuje původní firemní služby moderním firmám - tj. namísto specifických řešení pro těžký průmysl dodává specifická IT a robotická řešení. Nová divize zaznamenala poměrně značný úspěch a když prokázala svou soběstačnost, tak do ní byla přesunuta značná část aktivit původní firmy. Právě tato divize (plus část firemního zázemí) se s Jerredem přesunula do San Francisca.


Napsal sirien 22.03.2012
Zaslat reakci na článek
Velikost okna: [1] [2] [3]
Tagy:
Vaše IP adresa není z "bezpečných" adres. Příspěvek se odešlou pouze se správně opsaným kódem. Pokud nechcete opisovat kód, můžete se přihlásit (pokud nemáte účet, nejprve se zaregistrujte), nebo nám poslat informaci na PM a my Vaši IP adresu přidáme.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.053906917572021 secREMOTE_IP: 44.201.24.171