Tipy a triky

Gurney
29.4.2013 19:55
Autorská citace #61
3.3.2021 19:19 - sirien
Jocho: Colville je DnDčková obdoba zestárlýho dračákysty - má hromadu zkušeností, ale taky zažitejch zlozvyků a nulovou reflexi a příliš malej rozhled v moderní (ehm... "moderní") scéně na to, aby mezi těmito dvěma rozlišoval. Ve většině případů kdy od něj něco poslouchám má na dvě až čtyři velmý dobrý on-point postřehy a rady následované nějakým absolutním WTF, který mi zoufalstvym praští hlavou do stolu, ať už jde o explicitně špatné rady nebo o různé přežité pravdy (tuším že když říkal něco k detektivkám, tak se mi chtělo skoro brečet a jeho neznalost posledních asi 20 let herního vývoje v tomhle směru byla fakt očividná).

Týká se to jeho rad k vedení hry a způsobu vedení hry (podvádění s kostkama, bagrovací záměrně cílenej kill hráčský postavy "pro efekt" a další wtf), ale je to vidět i v jeho stavbě dobrodružství, jak můžeš vidět v Kovářově dceři (zajímá Tě ten původní scénář a jeho kritika), kde to přetejká perlama jako DMem vycucávaný počet goblinů, samoúčelné pasti, nesmyslný hádanky pro hádanky a dalšími srandami, ale je to vidět i v jeho homebrew designu, kterej naprosto zjevně nepřekročil ranný devadestky (pokud vůbec vystoupil z osmdesátek) - jeho Castles and Followers sou fakt vykopávková retro záležitost (a ne v "dobrym" smyslu moderního OSR, ale ve smyslu "co tenhle přežitej ADnD balast dělá naroubovanej na 5e?").

V kontextu tohodle tématu jsou zejména ty odkazy na Kovářovu dceru a jeho související postoje a náhledy k naprosto bezostyšnému bagrování hráčů a railroadování scén a událostí dokonce i docela relevantní (ve smyslu "učebnicové ukázky toho jak to nedělat").
Autorská citace #62
5.3.2021 13:30 - Jerson
Campaign Creator Deck
Mám staženo, nechám vytisknout a vyzkouším při nejbližší příležitosti.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.064136981964111 secREMOTE_IP: 44.200.74.73