Tipy a triky

Night of Triumphatorr
5.9.2012 10:15
pomoc s kampaní DnD 4E
Zdravím. Za necelých 5 hodin se chystáme začít kampaň v DnD 4E - budeme pokračovat z jiné kampaně, kterou jsme hráli v jiném systému (menší low level kampaň). Postavy začnou normálně na 1.lvl (použiju ty předpřipravené z Keep of Shadowfell). Potřeboval bych nějaké NPC na prvním levelu (od běžných po nějaké městské stráže apod.) protože v našich hrách hodně improvizujeme (po letech si pořád nejsem tak úplně jistý jak budou hráči reagovat v různých situacích). Můj dotaz - dají se jako nouzovka použít různé staty z MM (například vzít staty goblina pro nějakou npc apod.)?
V našich hrách se většinou moc nebojuje, ale když už se nějaká ta bitka ztrhne tak ať to stojí za to :-)

Možné problémy: hrajeme 3 - já DM, a dva hráči (ale jak říkám ne zrovna na boj zaměřené hry.

Kampaň nebudeme nejspíše protahovat někam do epických výšin. Počítám, že příběh bychom mohli zakončit někde u 10.lvl (prostě tam kde se lámou tiery).
Má tu někdo zkušenost s podobnou hrou? Nějaké nápady nebo triky pro hraní s malým počtem hráčů? Předem děkuji za všechny ohlasy.
Autorská citace #1
5.9.2012 10:52 - Beltar
Vím, že to od zastánce 4.edice zní divně, ale pokud jen málokdy bojujete, nehrajte 4.edici. Tahle edice není sice jen o boji, dá se v ní roleplayovat, jako v každých jiných pravidlech, ale 4ka má velmi taktický soubojový systém a to je tím, čím se odlišuje od ostatních pravidel. Je zde jen málo schopností postav pro situace mimo boj.
Ale na tvou otázku odpovím: Ano můžeš používat třeba gobliny jako městskou stráž a bude to fungovat. I když někde v MM jsou i lidé, tpraclísí, elfové, atd..
Autorská citace #2
5.9.2012 10:59 - Night of Triumphatorr
Přijde mi to pro začátečníky jednodušší než Pathfinder (nebo verze 3.5). Ono bojů tam bude asi dost jen ne tolik jak doporučují pravidla (tj. nějakých 10 encounterů) a právě proto asi budeme muset upravit expení. A chci tam občas i nějaký ten Dungeon Crawl (v podstatě i jeden z důvodů proč přecházíme na jiný systém).
Autorská citace #3
5.9.2012 11:18 - Nachtrose
Nevim, jak dlouhe mate sezeni, ale my stihneme za asi 4hodiny 2, pri velkem stesti 3 bojova stretnuti...
Autorská citace #4
5.9.2012 13:39 - Alnag
V MM1 a MM2 a MV jsou staty různých stráží a tak (koukej na to podle ras). Ale jinak samozřejmě lze přefluffovat nějako nestvůru a nebo říct, že prostě v městské hlídce pracuje i jeden troll :)
Autorská citace #5
5.9.2012 14:24 - Beltar
A skřet, upír a zombie. Městská rada přeci nejsou rasisti :D
Autorská citace #6
5.9.2012 15:33 - sirien
nezapomeň na vlkodlaka. Mám slabost pro vnadné blondýnky co poslechnou když jim řekneš "k noze, lehni" ;)
Autorská citace #7
5.9.2012 15:48 - Merlin
sirien: nebyly to minule vnadné zrzky? v tom mám bordel..teď
Autorská citace #8
5.9.2012 18:03 - Vojtěch
Myslím, že podstatná část byla u toho k noze... a ne u barvy srsti ;)
Autorská citace #9
5.9.2012 19:05 - sirien
Merlin: Byla konkrétní narážka. Angua je bloncka. Jinak samozřejmě ano, preference je na zrzkách, za což Ti vyslovuji veřejnou pochvalu za ukázkové vedení mé složky :)
A jinak viz Vojtěch ;)
Autorská citace #10
6.9.2012 18:52 - wlkeR
Derailed Discussion. By měl bejt druh Hazardu :D

Anywho: Když už jste u přefluffování příšer z goblina na stráž, pro převážně RP hru vůbec neškodí přefluffovat příšeru na postavu. Někde o tom mluvil Chris Perkins, kdyby byl zájem, někde ten článek vykopu a překlepu do češtiny. Sám se to do své hry chystám zavést, ikdyž banda bude zase řvát, že je chcu odstřihnout od skillů a featsů...

D&D 4E jsem hrál v počtu jednoho hráče (DM a hráč v jednom). Bylo to hodně zoufalé, ano, ale zábavné, protože ani bez party za zadkem není úmrtnost nijak závratná. Pro malé družiny tedy jednoznačně doporučuji - úplně nejlepší je, když nejsou pokryté některé skilly a banda musí improvizovat. Vážně, ať už vymyslel +5 training bonus kdokoli, rád bych mu urval hlavu >.> Ale o tom si postěžuju jinde.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.065798044204712 secREMOTE_IP: 174.129.190.10