Tipy a triky

Noldo2
9.2.2010 21:09
Může hráč překročit sám sebe?
Ahoj všichni,

snad od začátku, co hraju RPG hry, mi vrtá hlavou jedno dilema, a zajímal by mne Váš názor na něj - do jaké míry může překročit hráč své vlastní limity?
Jak dobře lze hrát přesvědčení příčící se hráči? Zahraje uťáplý hráč dominantní postavu a naopak? Zahraje mladý starého? Jak dobře lze vůbec hrát například za několikasetleté elfy? Pohybuje se hráč vždycky jen v hranicích svého vlastního uvažování, nebo z něj jde vystoupit a myslet jako někdo, kým nejsem, jinak? Co si o tom myslíte?
20.5.2010 09:20 - Quentin
Tak to bylo prvni na co jsem si vzpomel. Ostatni z mych prikladu jsou hracske postavy.
20.5.2010 12:31 - Jerson
QuentinW píše:
Jersone, tohle není nic světoborného. To není otázka pohlaví, ale herního stylu. Já bych se na to nezeptal, ne protože nejsem ženská, ale protože to nemá pro příběh moc význam. Metagame vs vžití do postavy.

Však jsem to taky nemyslel jako něco světoborného, ale jako jeden z řady detailů, které holka zahraje normálně, ale kluk nad nimi nejspíš bude přemýšlet

Píše:
Vidíš, Káťa si tyhle lechtivé scény užívá, a určitě by si vzala první pistoli (a ještě by se schválně vyhýbala příležitostem se obléct, protože prostě nahá ženská v akčních scénách je hustá)

To se zase neboj, že by Sathel ručník neodložila (tedy její Claudia). Nicméně jak Ebon psal o zapojení své manželky, napadlo mě - už jste zažili, aby při crossgenderovém hraní chlap hrající muže nevěděl byl rozhozený tím, co mu řekne chlap hrající holku? Aby byl v rozpacích, koktal, červenal se a podobně? Já to párkrát viděl zahrané (většinou v situaci kdy ženská byla NPC vedená GMmem) a výsledek ani jednou nebyl tak přesvědčivý jako reakce hráče, proti kterému stála hráčka, i když samozřejmě v takových případech ne vždy dotyčný hráč nevěděl, co říct. To že to Ebonovi funguje i jen v případech, kdy mu řekla předpřipraví žena a on je odehrává je z tohoto hlediska dost zajímavé.

QuentinW píše:
Zrovna tohle mi prijde uplne obycejne. Na to by se kouknul skoro kazdej.
Kouknul zcela určitě. Ale taky tak zhodnotil?

Tamten Chlápek píše:
Ony uz se pocitaji i NPCcka. Boha jeho. To musi bejt zabava, kdyz v hrach nejakyho ortodoxniho GMa potkavate jenom chlapy, vlastne celej svet je ciste muzskej, pokud nemate hracku, zeny jsou jenom na plakatech a tak.

Hej, husta distopie :)

V předválečním Německu vcelku jendoduché - s přístupem "Ženy - kostel, kuchyně, děti" se moc často ani vyskytovat nemusí. Hlavně ale jsem už při hraní ženských NPC slyšel, že je nemumím moc dobře zahrát. Přesněji že neumím zahrát mladé dívky mezi 15 a 30 lety, což mě ani nepřekvapuje, takže i jako GM se hraní takových postav vyhýbám.

Na druhou stranu třeba Sathel mívá opačný problém a u jedněch Nikotýnek mě požádala, abych zahrál manažera nějakého zábavního podniku, protože to zvládnu snáze než ona.

(Btw. zrovna tahle hra byla jedna z těch, kde jsem ani na chvilku nevěřil, že jde o tři náctileté holky a nikoliv tři kluky, kteří se horkotěžko snaží myslet jako holka. I když je to neporovnatelné s Tiarou, která vždycky hrávala mladé štíhlé elfy - muže a já se jí až po půl roce zeptal, proč o sobě její holky mluví v mužském rodě, protože mi nějěka nedošlo, že to jsou muži. Přitom šlo o hru po netu, kde jsem viděl jen napsané jméno a ikonku a na první pohled nebylo zřejmé, kdo jakou postavu hraje.)
20.5.2010 17:07 - sirien
neni dystopie s "y"?
Každopádně NPC bych do toho fakt netahal.
20.5.2010 17:10 - sirien
Píše:
proč o sobě její holky mluví v mužském rodě

v typickém DrD hrát trpaslíka by to byla super bitku-zahajující ingame hláška...
21.5.2010 14:50 - Deathman
No ja osobne rok a pul hral Elfku Zlodejku v DrD+ (cekam tezky masakr :)).
A snad az na jednu hru v pohode. (V horrovem prostredi sem se neudrzel a zapotil vtip :))
Sem si prvne napsal kratkou povidku a na to sem vystavel celou osobnost.
(Celkove si osobne myslim ze je dobre met na papire nejakou predstavu a na tom potom ze systemu "postavit" hracskou postavu)
Zase to bylo asi aj tym, ze sme prevazne hravaly venku u ohne.
Takze tam moc do tvare vydet nebylo a nekazily to me fousy :).

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.060927152633667 secREMOTE_IP: 44.210.235.247