Tipy a triky

Alnag
8.11.2006 13:57
Vypravěč: Dobře, takže jste obvyklá náhodná směska dobrodruhů, kteří se neznají a kteří se sešli u piva v hospodě a souhlasili vydat se na výpravu, riskovat společně svoje životy, takže k vám přijde tenhle chlápek...

Hráč: Ne tak rychle. Někteří z nás už se znají.
Autorská citace #21
14.11.2006 12:31 - kuba
wraiths: S těma compama máš pravdu. Ale je tu jednoduchý řešení. Dávej málo možností k boji a když ho budou vyhledávat dejme tomu u stráží ve městě, které je tam nebudou chtít pustit, tak jednoduše zkončí na popravišti a šlus. Potom se to změní. Nebo tím popravištěm stačí jen pohrozit. Není pro hráče většího trestu, než když jeho postava zkončí pod sekerou na špalku, nebo líp na šibenici k pobavení lidu :-)
Autorská citace #22
14.11.2006 14:48 - wraiths
Kuba. no ono se to rekne popraviste, ale ja uz videl v nasi druzine barbara co ho drabla zurivost a jednim sekem kolem sebe sejmul 4 strazny. jeste ze mame kouzelnika a ten ho umravnil. ale je pravda je asi na nektery hrace hrace musi byt troska teroru a strasit je smrti. Rytíř. no a kdyz se to s druzinou umi a je clovek u pokladu driv a jsou hbity prsty a sem tam se nejaka drobnost zakutali treba jeden z peti diamatu a jsou 4lidi ve skupine,tak jsou spokojeny vsichni :-))
Autorská citace #23
14.11.2006 14:54 - kuba
wraiths: na takovýhle fanatiky musíš asi s armádou :-))) No on si jednou někdo těch hbitých prstů všimne a barbar s takovým životním přístupem, jak píšeš, drahého chmatáka o tu ruku připraví. A potom se připrav na jiskřící vztahy to jo.
Autorská citace #24
15.11.2006 07:24 - Xeth
Soupeření v partě... o poklad i z jiných důvodů (okouzlená postava, jiný cíl někoho z party než je cíl party atd.)... může být docela zábava. Pokud se ale sáhne na zbraně (a není to vynucené třeba tím okouzlením, ale zcela dobrovolné), může to být problém, zvlášť pokud to hráči neberou jako postavy, ale osobně.
Pokud by se jedna postava postavila proti celé skupině (jako např. ten zmiňovaný barbar), tak věřím, že jí dokáží umravnit... ale co pak ? Nemyslím si, že by pak s ním skupina mohla pokračovat dál - musel by nejspíš odejít. Nedovedu si představit, že bych "dobrodružil" s někým, kdo na mne vztáhl ruku kvůli nějaké tretce. Při dobrodružství člověk musí spoléhat na ty ostatní ve skupině a věřit jim se svým životem... to ovšem podobné chování vylučuje.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.076319932937622 secREMOTE_IP: 18.206.14.46