ShadoWWW: Líp to zní a zkratky se takto dají snáz vyhledávat. Ve verzi 2.0 jsem naopak přidal termíny AutoDAM a InstaKill. Další možná budou následovat.
Tarfill:
proč jsi zvolil u společenského postavení počet zážitků a kontaktů od bezdomovce po šlechtice tímto stylem?
Nějak jsem to udělat musel a tohle je verze, která z toho vyšla nejlíp. Společenské postavení hraje víceméně roli jen v tom, kolik má postava zážitků a kontaktů.
postava může nést ve fantasy až 20 talismanů? Kolik jich mají hráči průměrně prosim Tebe?
Ano, může. Málokdo má maximální počet... ale tu možnost má.
A kolik postavy mají ve scifi průměrně implátátů?
Taktéž, málokdo má maximální počet.
Lékař, primárně support, ale v boji zblízka proti živým může být dost drsný... Vážně máš drsné lékaře, rozumím tomu správně? A je možné hrát za kombinaci - šedá lidská rasa - lékař a používat magii?
Drsný lékař... bereš to jako dobrou věc, nebo špatnou? Ale ano, proč ne. Lékař tuhle "drsnou" schopnost původně neměl, ale na radu hráčů jsem ji přidal, takže lékař (a i technik) dostal další využití... lepši balanc vůči ostatním specializacím. Magii dokáže ovládat jen kouzelník.
Chceš říct, že je běžné, aby byla družina složená třeba z trolla, zlobra, obra a člověka...? Jsou tam takové velikostní rozdíly běžné? Jak takovouhle družinu v tomhle složení pohostí někde v hostinci? To tam musí být běžné venkovní posezení na zemi, ne? A trollové a zlobři spí běžně pouze ve stodolách na seně... což?
Běžné to rozhodně není, stačí si přečíst zápisy z her. Co si takhle pamatuji, několikrát byl v týmu jeden zlobr. Do hostinců u mě hráči moc nechodí :) Ale jo, nějak tak.
Proč nemůže být třeba troll knězem?
Fluffové důvody.
Celé to působí hodně bojově. Komplet rasy jsou popsány stylem - ten je lepší v boji tady, támhleten je lepší v boji tadytudy... používáš ve svých hrách taky ostatní situace než boj? Co nějaké scény čistě pro povídací roleplay? Máš pravidla pro sociální konfliky?
Děkuji, to je účel :) V základu jsou některé rasy lepší na close combat, jiné na střelbu - ale nutno dodat, že jen v základu, tedy když neprovedeš žádné úpravy atributů. Ty ale provést můžeš velmi snadno a potom si i postavu přizpůsobit pomocí předmětů, talismanů a implantátů. Takže to nastavení můžeš celé změnit. Ano, není to jen o boji - opět doporučuji přečíst zápisy z her. Jsou tam pravidla pro vyjednávání, vyhrožování a přikazování, což je imho dostatečné. Víc jsme ve hrách nepotřebovali.