Střípky

Tobotobitobo
27.12.2018 13:31
goblin slayer
všimly ste si niekto ze anime goblin slayer je vladtne DnD
tiek kocky kto to videl ta vie o com hovorim
Autorská citace #1
27.12.2018 15:05 - Maelik
Well.. fakt, že Goblin Slayer je dost inspirovaný D&D je celkem očividný a dá se říci, že to jeho tvůrci ani nepopírají. Spíše naopak.

Domnívám se, že odkazy na D&D nejde přehlédnout. Pravda, čas od času tam létají kostky, většinou v hodech na útok, ale to z toho ještě nedělá D&D. To co tam hraje, alespoň pole mne, větší roli je neo-vanciánská magie, která jinak moc ve fantasy není, napůl absurdní nápady jako jít na Zřícího s pytlem mouky, fakt, že i slabí nepřátelé jako jsou obří krysy, nebo goblini jsou nebezpeční i pro dobrodruhy na vysokých úrovních, pokud PJ využije jejich plný potencionál (což dělá)..

Zkrátka a dobře, GS je cítit spíš jako záznam něčího D&D dobrodružství, natáčený z pohledu postav, spíš než další generic fantasy.
Autorská citace #2
27.12.2018 15:08 - sirien
Další seriálová diskuse? Máme jich tu málo? :)

DnD inspirovalo kdeco. Slayers, Wakfu...
Autorská citace #3
27.12.2018 15:24 - Maelik
sirien píše:

DnD inspirovalo kdeco. Slayers, Wakfu...


Spíš bych se divil, kdyby tomu tak nebylo.
Jmenované jsem neviděl, nicméně GS ano.
A za sebe můžu říct, že GS není jen D&D inspirovaný, on skutečně je cítit jako D&D. Pravda, trochu jiný styl vedení hry i přístupu hráčů, než byl třeba v Dorkness rising, nicméně stejně jako tam, i z GS působí, jako by to mohla být něčí hra. Ne jen jako generic fantasy, o pár lovcích příšer, které je lehce lízlé D&D tématikou.
Autorská citace #4
27.12.2018 15:26 - sirien
Slayers sou fun. Wakfu tu kdysi propagovala ve velkym Sethi. Obojí sme myslim řešili kdesi v hlubiných seriálů fantastiky

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.074485778808594 secREMOTE_IP: 44.222.104.49