Střípky

Autorská citace #1
23.1.2014 23:32 - sirien
tyhle metody jsou docela cool.

V jedné mojí dlouhodobé skupině jsme si kdysi oblíbili přístup "previous, on Battlestar Galactica" - touhle větou či její obdobou vždycky jeden hráč začal, čímž si upoutal pozornost ostatních, a pak odvyprávěl příběh minulé session ze svého pohledu / pohledu své postavy, což bylo super hlavně protože to všem připomnělo detaily minulé hry.

V jedné hře kterou jsem kdysi hrál se Sosáčkem měl zase Sosáček oblibu začínat hru pomocí flashe do jiného místa a času, kde popsal činnosti či interakce nebo plánování záporáků. Hře to dávalo cool dojem temné předzvěsti věcí, které se na postavy chystají a ve hráčích to předbudovávalo ne/sympatie k různým záporáckým NPC.
Autorská citace #2
24.1.2014 10:20 - kin
Moc pěkné, automaticky mě napadlo pár nápadů dle uvedených rad, které musím hned v neděli vyzkoušet při našem hraní :) díky .)
Autorská citace #3
24.1.2014 15:32 - Gurney
Jednu hru jsem začínal delším "válečným" flasbackem ve stylu první epizody (můžete si tipnout řadu) Firefly a mělo to docela úspěch. Samozřejmě to má největší efekt, když jsou v pozdější hře na flashback nějaké odkazy.

Jinak mám strašně rád "konec před začátkem", ale vždycky mám dilema jak ho udělat správně. Rady jako nepředjímat budoucí události příliš konkrétně a že všechno může být jinak jsou základ, ale přijde mi že takhle technika má tím větší efekt, čím přesněji se události z konce před začátkem vyplní. Viz ten příklad s hořící budouvou - buď v rámci té hry bude hrát významnou roli nějaký hočící barák a čím významější to pro příběh bude, tím lepší bude i pocit z openingu, který to předjímal. Jenže ono se taky může stát, že na hořící barák nakonec nedojde nebo se to do hry vloží jen tak samoúčelně, aby měl opening smysl a pak to působí hrozně levně. (Což je možná taky tím, že "hořící barák" nebo i "požár" jsou moc specifické a tudíž pro tuhle techniku nevhodná témata).
Autorská citace #4
26.1.2014 12:03 - Vannax
Inspirativní článek. Díky, Alnagu.
Autorská citace #5
29.1.2014 17:29 - Gurney
kin píše:
automaticky mě napadlo pár nápadů dle uvedených rad, které musím hned v neděli vyzkoušet při našem hraní

Jak to dopadlo?

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.069782018661499 secREMOTE_IP: 54.236.245.71