Pravidla

baronet1976
10.5.2025 10:16
Zephýrův úder (ZEPHYR STRIKE)
Mám na vás dotaz ohledně tohoto kouzla (Zephýrův úder), respektive jeho výkladu v originálu. Náš PJ odvozuje z originálního znění tohoto kouzla, že po celou dobu trvání kouzla přetrvá pouze přínos v nevyvolávání příležitostného útoku. Veškeré ostatní přínosy tohoto kouzla (výhoda na první útok v kole, bonus k zásahu 1k8, i zvýšený pohyb o 6 sáhů) platí jen v prvním kole.
Přijde mi to jako nesmyslný výklad a hlavně pak tímto kouzlo ztrácí své uplatnění ve hře. Jak vykládáte toto kouzlo vy...?

Předem děkuji za Vaše názory.

Přikládám originální znění kouzla Zephyr strike z xanathar-guide-to-everything

ZEPHYR STRIKE
lat—level transmutation
Casting Time: 1 bonus action
Range: Self
Components: V
Duration: Concentration, up to 1 minute
You move like the wind. Until the spell ends, your move
ment doesn’t provoke opportunity attacks.
Once before the spell ends, you can give yourself ad—
vantage on one weapon attack roll on your turn. That at
tack deals an extra 1d8 force damage on a hit. Whether
you hit or miss, your walking speed increases by 30 feet
until the end of that turn.
Autorská citace #1
10.5.2025 10:50 - Log 1=0
Bohužel, tvůj GM má podle mě pravdu. Jo, to kouzlo je celkem slabé, ale to holt některá jsou. Ale ten výklad je jasný. Do konce trvání kouzla nevyvláváš příležitostné útoky. A zbytek je jednou za trvání kouzla. Takže to není první útok, ale kterýkoli, který si vybereš. Což tedy uplatníš v asi jen hodně specifické situaci (probíjíš se skrz miniony k bosovi), ale pro přesnost. Jenže je to prostě jednou, nic víc, než 1k8 demage a jednu výhodu a navýšení pohybu z toho nevymlátíš.
Autorská citace #2
11.5.2025 15:31 - Necromancer
Mně teda výklad toho kouzla připadá naprosto jednoznačný. Hlavním přínosem kouzla je, že tvůj pohyb nevyvolává příležitostné útoky. To je to hlavní. A upřímně, pro nějaké ty hraničáře na blízko mi to nepřijde úplně slabé.

Ten zesílený útok a extra pohyb je jednorázový bonus. Popis je v tomhle dost specifický. Ale můžeš si jej zvolit využít kdykoliv, v tom se tvúj DM plete.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.067512989044189 secREMOTE_IP: 18.97.14.82