Pravidla

sirien
4.11.2022 20:41
Autorská citace #1
4.11.2022 20:41 - Necromancer
Jé hele, tady ještě není reakce!
Hádám že bude fajn taky jednou ohodnotit takovýhle výtvor, když sám tvořím podobné. :-)

Tááákže:

Lore: Já se tolik v loru D&D světů neorientuji (vlastně skoro vůbec), takže mě určitě kdyžtak vyveďte z omylu, ale tenhle patrom mi zní jako něco, co si autor sám vytvořil. Což není v základu špatně (moji patroni jsou taky něco, co nebylo konkrétně zmíněno teba někde v PHB/DMG/MM), ale tady mi trochu chybí něco, o co se můžu během tvorby a následného hraní postavy opřít.
Text říká, že tvůj patron je bytost zvaná Šedý Tyran(?). To je týpek, co sedí někde na kraji vesmíru(?), ve svém šedém zámku(?), a dohlíží(?) na konec věcí. A má motivace, které nedokážeme odhadnout, přičemž z nějakého důvodu chce mít ve světě agenty...
Tady je tolik neznámých, že vytvořit si warlocka po té roleplayové stránce a zavést ho do loru bude dost těžké. Jasně, můžeme mít model "podíval se do prázdnoty a prázdnota se podívala do něj - a teď se něco děje", a to je zcela regulérní přístup, ale zrovna vám neulehčuje vytvořit pro patrona místo ve světě.

Seznam kouzel: Ty nižší nejsou nic moc, ale ty vyšší už celkem ujdou, nebo jsou přímo skvělé možnosti. Tak 5/10

Oči konců: Jak podotkl Sirien, tady je takovej nedobrej wording. Ale v zásadě myšlenka není špatná.

Rána konce: Tohle je takový... Jako myšlenka hodit ledový firreball je nice, jenže metamagie sorcky je omezená na elemental type dmg, zatímco tohle je... na papíře neškodné, ve hře si nejsem jistý, jestli Cloudkill s force damage není trošišku OP.

Neměnnost a nicota: Ok, tohle vypadá cool, a asi to není problém. Ekvivalent třeba Arcivílího Mlžného úniku.

I energie vyhasne: Přemýšlím jestli tohle není trošku slabší, nicméně hit Meteor Swarmem bude dost bolet... někoho. :-P

Pakt železa: Jako... tohle se mi fakt nezdá. Schopnost běhe reakce vyvolat ekvivalen Uncommon magického předmětu Mitrhtil Half-plate s hodnotou přibližně 1500 gp, bez nutnosti být s ním zdatný a zaobírat se s jeho nošením mi přijde samo o sobě výrazně silnější, než ostatní laskavosti dan paktem.
A ta druhá část, že umí absorbovat magické zbroje... To by vydalo na samostatné Vzývání, které tam Rob sháněl.

Vzývání:
-Nevybíravý popravčí. Asi ok, tohle se mi i líbí.
-Moc v koncích. Tak s tímhle si taky nejsem jistej. Jestli tochápu dobře, tak si můžeš kdykoliv vzít výhodu na death save, a kdykoliv ho failneš, obnovíš si jeden spell slot. -Is it just me, or do you see it too?
-Nepoddajná zbroj. Posílení už tak přesílené schopnosti.

OverAll: Obor mi přijde takový... nedotažený, nedomyšlený, a hádám že nebyl testovaný pro srovnání s ostatními, jinak si myslím že by to vypadalo trochu jinak. Na zamišlení či inspiraci dobrý, na nějaký ten one-shot asi taky, ale při nějaké té delší a seriéznější kampani bych ho asi (bez úprav) nedoporučoval.
Ale tak moje obory taky nejsou žádná sláva. Takže děkujeme Robovy za inspiraci, a Sirienovi za překlad.
Autorská citace #2
4.11.2022 23:33 - Log 1=0
Zdá se mi, že jsme došli na konec cesty proti proudu času na začátek Robova experimentování s černokněžníky.

A popravdě, námětem se mi líbí z jeho patronů asi nejvíc. Představuju si něco jako nějakou z "pokročilých" verzí komiksového Thanose. Nebo jako Darkseida. Rozhodně se mi to líbí.

U mechanik je to trochu problematičtější, celé mi to přijde strašně situační.

1. úroveň:
Síla dost odvisí od stylu hry, ale tady bych to dal třeba OCharismatu nebo ZBonus krát mezi odpočinky.

6. Hm, tohle máme v JaD u jednoho patrona taky. Jen na 10. úrovni a o trochu slabší. Tady to nemá co dělat.

10. Tohle je fakt strašně stylové, ale zároveň situační. Jako, na 10. úroveň je to fakt slabota.

Tohle bych řešil jednoduše tím, že bych ty schopnosti prohodil. Pak sice nebudou ideální, ale už v normě.

14. Megacool, dost OP a trochu zbytečně situační. Dal bych to jen jednou mezi Dlouhými odpočinky, a umožnil to použít na všechny Záchrany, ne jen na kouzla. A možná dal imitaci 1 minutu nebo tak.

Ale celkově to má dobrý nápad.

Co se mi naopak nelíbí je ten jeho nový pakt. "Můžeš si vzít pakt, co dělá totéž co jedno vzývání, ale dá ti o 1-2 vyšší OČ. A k tomu si můeš vzít vývání, co ti ho zvedne o další 1-3, celkem tedy o 2-4 oproti jednomu vzývání, a k tomu cool fluff, který si ale můžeš vymyslet i bez toho." Tohle je fakt o ničem.

Nevybíravý popravčí je nové kouzlo do seznamu. Jako dá se, ale nic moc.

Moc v koncích je jediná zajímavá věc z těch vzývání.
Autorská citace #3
4.11.2022 23:37 - sirien
Necromancer píše:
ale tady mi trochu chybí něco, o co se můžu během tvorby a následného hraní postavy opřít

výborný postřeh, počkej si na další článek uzavírající tuto Robovu sérii, dostaneš toho do sytosti :)

To ostatní... přenechám s radostí na posouzení Logovi nebo jinému DnD balance / Warlock expertovi :)

Jinak jako je pravda že dotažené to neni - Robova blogová tvorba bývá málokdy, bohužel, zvlášť z období kdy tam něco dával fakt často, což 2014 myslim už neměl příspěvky denně, ale pořád 1+ týdně.


EDIT: nijad...

EDIT2: Log: ten lvl 6 tady má zajímavé omezení toho že můžeš switchovat jen za typ Zásahu, kterej máš u jinýho Naučenýho kouzla. Což uznávám Magic missile najednou dostane novej rozměr, ale neni to úplně at-willka jako to máme v JaD u Zracenýho. Jestli to je silnější nebo slabši omezení nebo o kolik teď asi takhle od oka nedám.
Autorská citace #4
5.11.2022 12:22 - Log 1=0
Sirien: Fér, to jsem přehléd, takže tahle schopnost není o něco silnější, ale naopak slabší. Ovšem pořád se pohybujeme v rozsahu schopností pro tu samou úroveň, určitě neulítáváme o čtyři úrovně jinam.
Autorská citace #5
5.11.2022 12:45 - Necromancer
sirien píše:
EDIT2: Log: ten lvl 6 tady má zajímavé omezení toho že můžeš switchovat jen za typ Zásahu, kterej máš u jinýho Naučenýho kouzla. Což uznávám Magic missile najednou dostane novej rozměr, ale neni to úplně at-willka jako to máme v JaD u Zracenýho


Ano, bylo by hezké dát Černokněžníkovi důvod, proč si vzít Magic missile, a využít ji alespoň pro tuto svhopnost (vzhledem k tomu, že upcastit tohle kouzlo je celkem nanic, a tudíž je pro Warlocky vysoce neefektivní). Nicméně nabízí se otázka: Proč by to do háje dělal, když má Eldritch blast?!
Autorská citace #6
5.11.2022 13:02 - Log 1=0
Magická střela hlavně není černokněžnické kouzlo. Ale to je jedno, Tajemný výšleh mu zajistí silový Zásah, což je dobré na všechno, krom Obrněných děsů.
A jestli by mi přebývalo místo v seznamu kouzel, hodím si tam Oblak dýk (magické sečné, na tu nemá odolnost ani imunitu nic).

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.082406044006348 secREMOTE_IP: 3.94.102.228