Pravidla

sirien
20.2.2022 17:48
[Fate] síla triků
Autorská citace #1
20.2.2022 17:55 - sirien
Procházím teď triky ze Základních pravidel a praštilo mě do očí (stranou nějakých překadových nedokonalostí za které bych si jednu vrazil...), že některé triky tam jsou dost podstřelené.

Co pamatuju docela last moment vyvažování triků a Obnovy před vydáním Fate tak to docela zavání přehnanou defenzivitou - samozřejmě je možné, že jsem jako GM / hráč s trikama jen benevolentní, ale...

Takový Boj: Trik, co lze použít 1x za scénu a stojí bod osudu... a který zvedne hodnotu Následku o 1? Jakože... co takhle se na trik vybodnout a za bod osudu prostě libovolněkrát ve scéně vyvolat aspekt, zvýšit zásah o +2 a tím ten následek zhoršit přímo?

(Jasně, jsou tam nějaké kličky jako třeba že těch "prostých" +2 může pohltit stres nebo že už nemusí být poruce vhodný aspekt k vyvolání, ale... srsly, jak časté takové situace budou?)

Nebo trik, který za 1 bod osudu zneguje odzbrojení které je výsledken CA aspektu... ale protivníkovi stále nechá posílení.


Hromada triků zasahuje jen jednu akci, i když teoreticky by dávalo smysl aby byly uplatnitelné u dvou (typicky Pohotový co dává fast-talk +2 na Překonání - ale už ne na CAčko?)


Jsem sám, kdo standardně váže triky v Core na dvě Akce (libovolné combo vyjma A+D)? Nebo komu ty Core triky přijdou podstřelený a vlastně nestojící za ten trikovej slot, natož případně za Obnovu?
Autorská citace #2
20.2.2022 20:36 - Šaman
Mám to stejně - některé triky z pravidel jsou proti našim trikům velmi slabé. Přesně na ten trik proti odzbrojení jsem koukal trochu nevěřicně už když jsem ta pravidla četl.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.072288036346436 secREMOTE_IP: 34.228.213.183