Pravidla

Mordevolt
19.3.2021 22:25
[DnD5e] Význam zkratky DL
Ahoj všem. Lámu si hlavu nad překladem Dobrodruhova průvodce Mečovým pobřežím. Čtu sekci "Čas v Říších" a za číslem roku se uvádí zkratka DL. Snažil jsem se v celém dokumentu přijít na to, co to znamená, ale nikde to nemůžu najít, prostě se to na straně 15 v odstavci "Posun období" poprvé objeví a pak se to používá za každým uvedeným rokem, jako by čtenář automaticky věděl o co jde.
V originále jsem to nějak neřešil, tam je uvedeno AD, tak jsem nějak předpokládal, že to bude znamenat "Anno Domini" - léta páně; v kontextu DnD mi to sice moc smysl nedávalo, ale bral jsem to jako zobecnění pro označení letopočtu. V českém překladu mě ale zarazil ten překlad DL, protože buď mi v textu unikla vysvětlivka (a to jsem fakt důkladně hledal), nebo překladatel ví něco víc, než já.
Prosím kohokoliv o vysvětlení nebo aspoň o názor. Začínáme teď s přáteli s DnD a pokud by se mě na to jako PJ ptali, nechci vypadat za hlupáka :)
Díky.
Autorská citace #1
19.3.2021 22:44 - Xeth
Dalereckoning (DR) - Údolní letopočet (DL)
Autorská citace #2
19.3.2021 22:45 - Pjotr
To by mel byt Udolni letopocet, v originale DR (Dale Reckoning).
Najdes to v prekladovem klici (odkaz v menu nahore, nacist D&D svety a pak vyhledat)
Autorská citace #3
19.3.2021 23:06 - cyrasil
Viz ty dva. Jinak dival jsem se do scag na dndbeyond a tam je taky DR. Na AD jsem tam nenarazil.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.071077823638916 secREMOTE_IP: 3.140.186.241