Pravidla

sirien
29.4.2020 13:57
Apocalypse World
Důležité odkazy:

Překlad AW a příslušná diskuse k překladu, překladový klíč
- online SRD překlad, jeho info článek a diskuse

Materiály ke stažení a jejich diskuse
Sirienovy AW hacky a další možná v diskusi

Diskuse o preskriptivnosti AW

Dungeon World částečný překlad a diskuse
diskuse k Dungeon Worldu a ostatním PbtA hrám

Ofiko Apocalypse fórum s Vincentem osobně

Významné posty:
- fungování zranění, plošných útoků a špinavosti #33 (přebíjení je špatně, viz 98)
- vysvětlení fungování přebíjení: 98 (ve 33 to je špatně)
- errrata / addendum k pancíři a průbojnosti: #69
25.1.2026 22:14 - Jerson
Nejsem si jist, zda jsi mi tenhle důvod neříkal dokonce ty, jako že Psychouš může mít s Battlebabe sex bez rizika, že někomu ublíží. Ale to je jedno.
Mně se na jednu stranu líbí, ta tam takové tahy jsou, ale dojem z AW světů, které ve hře vznikají, bych měl nejspíše úplně stejný, i kdyby v nich tyhle tahy nebyly. Takže pokud v další edici nebudou, jak moc mi to nevadí. Spíše by mě zajímalo, jak konkrétně vypadají změněné nebo úplně nové postavy. A hlavně jak to funguje s tahy, protože pro mě je to teď dost vážná překážka v hraní.
3.2.2026 16:36 - Shako
Díky za info, že se chystá 3e.

Ta surová stylizace by mi chyběla. Těch X tahů pro silniční boj mi přišlo, že se nikdy neobtěžoval naustudovat ani hráči, jejiž postava byla na řízení založena.. takže jsem to hrál tak jednou. Tak nevím, zda by to chybělo. :)
Harrier vypadá, že je důraz na to, že mám gang, nikoliv nutně gang na motorkách (možná to bude jako jedna z výhod, že jsou mobilní? Ale playbook nevidím).

Každopádně budou i staré povolání/stylizace, včetně HOT.

Na kickstarteru píše:
The Classic Playbooks, Updated

For adults, please. Includes adult language and non-explicit sexual references.

If you think you'll miss the classic playbooks, with hot as a stat and their special moves, this is for you. You know them well
3.2.2026 20:26 - sirien
ok... to už zní o dost zajímavějc. Je k tomu víc detailů?

Non-explicit sexual references je to co bylo nebo to bude i tak toned-down?
Includes adult language znamená původní stylizaci celého textu, nebo novou co je jen někde opepřená aby se neřeklo?

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.075812101364136 secREMOTE_IP: 18.97.9.172