sirien píše:
nevím jestli by se nehodilo víc zdůraznit že jde o Star Wars hru někde mezi prvními větami úvodu
Heh, to je tak do oci bijuci fail, ze som ho prehliadol. Vdaka. Je to sice v texte "Co potrebujete" ale zrejme by sa to hodilo aj medzi prve vety popisujuce, co je ta hra zac.
sirien píše:
úvod je očividně pro hráče RPG, nováček to nechytne... plus nevysvětluješ dost pojmů (NPC), zatímco jiné ano (k6) - nic proti hře pro lidi co už znají RPG, ale tohle působí trochu schizofrenně a malinko mi to vadí, kdyby to bylo pro nováčky, neřeknu ani popel a vysvětlovačky skipnu, kdyby to bylo pro RPGčkaře, neřeknu ani popel a čtu, takhle mám při čtení podprahovej dojem jakobys ze mě dělal ňoumu (na jednu stranu čekáš, že vím, co je NPC, na druhou stranu mi vysvětluješ, co znamená d6)
K6, NPC - vyskytuju sa v Zhrnuti, ktore ako neskor pises malo naozaj ist radsej na koniec dokumentu. K6 je len zapis, nevysvetlujem, co je to zac. NPC je neskor (kratko) vysvetlena.
sirien píše:
Stylová grafika, nicméně ta červená je trochu... unfriendly na čtení, možná bych zkusil nějaký odstín co bude míň řezat do očí (ostatně ona ani krev nemá tak svítivou barvu)
To moze byt nastavenim monitora, ja som sa snazil vybrat relativne tmavocervenu, tlacit som to neskusal. Budem musiet vyskusat na roznych monitoroch, pripadne cervenu vyhodit uplne a nechat text cierno-modry.
sirien píše:
Nevím, jestli moje slovenština tak hrozně zrezla (což pochybuju, předevčírem jsem strávil večer ve společnosti niekolkých slovákov a hráli jsme dost komunikační hry a neměl jsem jediný zádrhel), nebo je Tvé vysvětlení úvodu hry poněkud zmatečné - co si táhnu jako hráč? Dvě karty (Vlastnosti a Schopnosti) A dvě karty (Sílu postavy a Moc Impéria) NEBO dvě karty (vlastnosti a schopnosti) NEBO dvě karty (sílu a moc)?
Predpokladam, ze ide o tento text:
Tvorba postavy je rýchla a jednoduchá, pozostáva z výberu mena, kódového
označenia, výberu základného vybavenia, vytiahnutia dvoch dvojíc kariet
predstavujúcich Vlastnosti a Schopnosti alebo Silu postavy, jednej karty
predstavujúcej Moc Impéria a dvoch hodov k6, ktoré určia Šťastie postavy a
dodatočné Vybavenie.
Po precitani s odstupom to naozaj nie je jasne, takze:
1 - meno
2 - kodove oznacenie
3 - vybavenie - co vies na figurku navesat, predpokladam, ze helmu, ruksak/kyslik alebo plast, nejaku zbran do jednej a este jednu vec do druhej ruky. Mozno lyze na nohy.
4 - dve karty predstavujuce vlastnosti
5 - dalsie dve karty, bud 2xSchopnost, alebo nejaku kombinaciu Schopnosti a Sily, alebo 2xSilu.
6 - jednu karty Moc Imperia
7 - hodis k6, dostanes Stastie
8 - hodis druhu k6, dostanes pocet kusov dodatocneho Vybavenia
crowen píše:
Herné mechaniky dtto - přečetl jsem je podruhé a pořád plavu v tom co vlastně házim... (ale ta mechanika že soupeřův hod udává TN se mi takhle na papíře fakt líbí - herně si netroufám tvrdit, musel bych si jí testnout, ale vypadá "slibně")
Tu som mal v jednej z verzii poznamku, ze treba rozsiahly priklad. Niekde zmizol :-(
Takze priklad: postava ma Vlastnost Opatrny, Schopnost Prezitie. Chce sa nepozorovane priblizit k taboru nepriatela. Bank kociek je 1 (zaklad) + 2 (Prezitie) + 1 (Opatrny). Ak mas bielu figurku a plazis sa v snehu, teoreticky si mozes zobrat dalsiu k6, aj ked to implicitne nie je kus Vybavenia. Spolu mas teda 4 (alebo 5) kociek.
Pre jednoduchost predpokladajme, ze nepriatel nema ziadne extra hliadky alebo neocakava ziadne problemy, takze sa hraci dohodli, ze je to narocna cinnost, lebo tabor je na snehovej plani, kde sa da len tazko skryt. Rozpravac ma bank 2 kociek.
Druhy pripad by bol, keby tam taborilo niekolko nepriatelskych prieskumnikov, Opatrnych a ovladajucich Prezitie. Vtedy by mal Rozpravac k dispozicii viac kociek, aj ked by sa zvedovia aktivne "nebranili". Mal by 1 (zaklad) + 2 za Prezitie (rozoznaju "neprirodne" zvuky) + 1 za Opatrny (su stale ostraziti, lebo su na nepriatelskom uzemi).
sirien píše:
Víc příkladů. To co ten text potřebuje je víc příkladů - ideálně aspoň krátkej příklad pro každou pasáž.
Nebol cas, ale urcite dorobim. Velku vacsinu textu som pisal v lietadle na trase Dublin->San Francisco a naspat, medzi tym som bol tyzden na sluzobke a po navrate bolo treba rodine vynahradit dlhu nepritomnost :-)
sirien píše:
Není náhodou úzus, že se Síla (The Force) píše i v cz/sk s kapitálkou? Protože to není síla, ale Ta Jedna Vesmírná Síla? (popravdě sám teď nevim, ale vidět to psané se "s" namísto "S" mi přijde nějaké divné)
Malo by byt, predpokladam, ze mi to na vela miestach uslo, opravim, vdaka.
sirien píše:
Měření vzdálenosti - dlaně, provázky atp. zahoď. Používáš ve hře karty, tak použij jako jednotku vzdálenosti dlouhou hranu karty, tečka, no stress.
Jasne, naco to robit jednoducho, kedo to ide urobit zlozite :-) Vdaka, to je super napad.
Vdaka za detailne zhodnotenie, na tej hre je este par veci, co chcem zlepsit.