Na použití do školní práce se hodí uvést třeba plnou citaci*, která obsahuje jméno autora vč. jeho akademických titulů, jsou-li tyto dohledatelné. Což jsou, ale rozhodně nezní "Alnag, spoluzakladatel d20.cz". (A upřímně já fakt netušim, co za všechny akademické tituly Alnag má a vzhledem k tomu, že na VŠ už nějakou dobu učí, tak jich pár už asi bude...)
Jinak Alnag psal, že použití práce mu nevadí, ale bylo by hezké, kdyby mu Veronika dala vědět kde a pro co jí chce použít - jen tak pro přehled, aby věděl.
*a v rámci svého soukromého aktivismu dodám, že samozřejmě ve standardu APA 5th/6th, protože ISO 690 je nehoráznej shit; a samozřejmě ve formátu (autor, rok) a rozhodně ne v tom zprasenym [1] [2] [3]... - ostatně APA to ani nijak jinak nedovoluje. A Chicago sucks, ale pořád lepší, než APA
Gurney: actually... tak snadné to není.
Ty copyrighty prozačátek jasně vyjadřují, že články tady na Kostce náleží autorovi a ne "Kostce" nebo adminům Kostky. A přeneseně to pak znamená, že postoj ke kopírování toho či onoho článku je závislý zejména na názoru autora a ne na tom našem.
Ostatně to byl důvod, proč sem si kdysi vyprosil možnost vpisovat alternativní licence namísto (c) a proč si je zásadně vyplňuju. A všimni si, že i když normálně používám CC:BY, tak u pár věcí mám CC:BY-NC.
A Tvůj poslední odstavec je mimochodem tak trochu navádění k plagiátorství... ne, že by mi to rvalo žíly obecně, ale v kontextu mého despektu k úrovni české akademie kdy ani studenti páťáku běžně neuměj pořádně citovat a ani mnohdy nechápou, k čemu to je dobrý mě to lehoučce irituje a prosazoval bych v tomhle směru naopak totální fašismus...