Pomoc s RPG v Pevnosti pro rok 2009

Tento prosinec mi dojdou témata wargamingu pro dvoustránku v Pevnosti. Chtěl bych příští rok uvést nějaký několikadílný úvod do RPG.
Nejdřív trocha historie: Dva slabé články na toto téma už jsem v Pevnosti procpal (někdy v roce 20O2 o DnD a pak někdy 2004 jakýsi obecný úvod).
Kdysi vznikal plán na přiložení nějakého RPG k Pevnosti. Uvažovalo se o slovenském Čaroději, nakonec se nějak nepodařilo věc dohodnout a přizvaní lidé co to měli okomentovat by radši viděli české a univerzálnější RPG.
Pokud už jednou Pevnost uvažovala o tak radikálním kroku jako je přiložení RPG (v sešitové podobě jako vycházejí třeba fanziny apod) myslím že v nějaké podobě je stále ještě šance náklonnost měsíčníku k RPG podchytit.
Se Sirienem jsme rozjížděli dvoustránku o RPG ale nikdo se k nám nepřidal takže chcípla (nestíhali jsme kvůli škole a občanskému sdružení, chtělo to ještě jednoho dva lidi...) a určitě bychom to rádi zkusili znovu.
Plán: Osobně bych strašně rád udělal sérii šesti článků. První dva články by byly věnovány zcela nedotčeným, prostřední dva články již hrajícím ale nerozhodným a poslední dva články by byly pro začínající vypravěče.
Chce to zhuštěné, univerzální informace a návody. Žádnou hoch teorii, ale ani odkazy na jiné hry. Prostě jako kdybychom měli lidem v jedné sérii článků (dvoustránka je zhruba 12 000 znaků) nadhodit základní podobu roleplayingu tak, aby pak zasedli k jakékoliv hře a věděli o co jde...
co by z toho mohlo být: Kdyby to vyšlo - kdyby - tak uděláme pro RPG u nás obrovskej kus práce protože trochu nalomíme kriplící efekt masového hraní DrD. S přidružením Dechu draka doufám Pevnost čte docela dost lidí co ví co jsou RPG zač... ale stále tu chybí jakýsi základní rámec, nějaké lešení pro obecnou diskusi a základní výchovu hráčů.
Ty články bych pak umístil se zpožděním na nějaké internetové stránky a navázal... tam ale zatím můj optimismus nesahá.
Co je třeba: Především volám po účasti všech lidí co se zabývají RPG nějak výrazněji. Původně jsem chtěl tuto výzvu publikovat na "onom tematickém fóru" ale kromě hrstky lidí které mohu přizvat zvlášť mi v tomto plánu nikdo moc nechybí.
Na d20.cz lurkuju už pár tejdnů a myslím že atmosféra je tu plodnější. Táhne mě sem především možnost že se do plánu zapojí Alnag a taky to že sem z OTF (onoho tematického fóra) z většiny přesídlil Sirien. Osobností se tu ale určitě najde víc (nebudu jmenovat, tak moc to tady prolurkerované nemám, abych na někoho nezapomněl - ale namátkou se tu mihnou Dalcor s Jersonem, články tu má Bajo a dokonce Jezevec).
I v tom případě, že se nepovažujete za RPG gurmána a znalce, máte určitě co nabídnout. Každý kdo hraje má co říct, vedlejším efektem tohohle plánu by tak mohlo být i seznámení se herní scény navzájem.
Doufám že d20.cz tenhle můj plán podpoří a že se do něj zapojí co nejvíce lidí.
První krok Dát dohromady základní tým a jeho spolupracovníky. Vizte diskuzi.
Díky předem všem!
Napsal SEBastian_Chum 18.11.2008
Zaslat reakci na článek
Velikost okna: [1] [2] [3]
Tagy:
Vaše IP adresa není z "bezpečných" adres. Příspěvek se odešlou pouze se správně opsaným kódem. Pokud nechcete opisovat kód, můžete se přihlásit (pokud nemáte účet, nejprve se zaregistrujte), nebo nám poslat informaci na PM a my Vaši IP adresu přidáme.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.11317896842957 secREMOTE_IP: 3.21.158.148