Pán prstenů v podání R. E. Howarda

Věz, kníže, že mezi věky kdy oceány pohltily Númenor a jeho blyštivá města a roky vzestupu synů Lúthienových, vládl netušený věk kdy se na Středozemi rozprostíraly mocné říše...

Osoby a obsazení
V podstatě nezměněna by zůstala snad jen postava Aragorna. Byl by to hraničář, lesník a mistr stopař, předurčený stát se králem. Byl by ale mnohem silnější a obratnější a pravděpodobně bez košile, aby mu byly dobře vidět hrudní svaly. Místo hobitů by v příběhu byli núbijky a Froda by byla krásná, nevinná žena s blond vlasy. Gandalf by v příběhu vůbec nevystupoval, ale Saruman ano, protože u Howarda jsou mocní čarodějové vždycky jen zlí. Legolas by byl buď Khitajec nebo Bossonianský lučištník. A velmi pravděpodobně by v příběhu brzy umřel. Konečně skřeti by byli degenerovaní opičí lidé. Nebo něco takového.

Příběh
Celý příběh začíná v Hůrce, kde Aragorn zachrání všechny Núbijky před Černými jezdci. Všechny čtyři ženy, zejména Froda se k Aragornovi velmi mají. Bohužel Pipina a Smíška zahynou velmi rychle a pochmurně na Větrově. Po strastilplné cestě se jim podaří dorazit do království Amazonek - tedy do Roklinky. Zde vysvobodí Aragorn ze zajetí Amazonek Boromira, Legolase a Gimliho a vydávají se na strastiplnou cestu za porážkou Temného pána Saurona, zlého černokněžníka.
Při průchodu Morií se střetnou s Balrogem, což je beztvará věc, Aragorn s ní bude zápasit a pak se na ni Gimli pokusí skočit a spolu s ní zahyne v propasti. Boromir se pokusí ukrást Frodě prsten, ale Aragorn s ním bude zápasit a zabije ho. V té chvíli zaútočí skřeti a zajmou Núbijky a pokusí se je obětovat, zatíco Aragorn bude nucen trpně přihlížet spoután řetězy. V poslední chvíli se ale osvobodí. Poté co porazí skřety vyslané Sarumanem shromáždí Aragorn přeživší a uprchlíky a vytáhne s nimi na Železený pas. Při dobývání, ve kterém Legolas tragicky zahyne, je sice Aragorn zajat a dostane se do Sarumanova vězení, ale černý otrok mu pomůže prchnout a provede ho tajnou cestou do Sarumanových komnat. Zlý černokněžník se ho následně pokusí zhypnotizovat, ale není mu to nic platné a Aragorn mu srazí hlavu z ramen.
Poté se společně s Núbijkami se dostanou až k Hoře osudu, kde se Froda a Sama pustí do křížku v zápase o prsten a Sama s ním spadne do lávy. Sauron také není zlovolný duch ale prastarý a mocný čaroděj. Poté co Sama zničila jeho prsten moci si Aragorn jednou rukou probojuje cestu k jeho trůnu kupou Morghotových bestií a popraví nekromanta přímo na trůně, potom ve jménu Gondoru anektuje Mordor.
Froda se mezitím vrátí do Núbije (Kraje) a když zjistí, co zde provedl Sarumanův sluha a nyní také čaroděj Červivec vyžene hravě všechny nájezdníky a vyřízne Červivci srdce z těla. Od té doby žijí brutálně až do smrti.

Napsal Alnag 11.06.2006
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 3 příspěvky.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.12849402427673 secREMOTE_IP: 3.129.247.196