Jak dosáhnout toho, aby kostky házely vysoká čísla...

Nejde o počet kostek, které máte.
Jde o to, jaké číslo na kostce hodíte.
Napsal Alnag

Matematičtí křupani vás budou nutit věřit v zákony pravděpodobnosti. Rovné šance, Gaussova křivka, průměry, tak by měly kostky pracovat. Samozřejmě, že jsou to všechno blbosti. Je spousta způsobů, jak nabít vaší kostku pozitivní energií, aby házela vysoká čísla. Kostky v sobě kumulují pozitivní a negativní energii. Pozitivní energie dává dobré hody a negativní dává špatné hody. Dalším způsobem, jak dosáhnout dobrého hodu, je síla myšlenky. Mysl dokáže produkovat mentální vlny, které kontrolují hod kostkou. Vůle toho, kdož hází, je jednou z nejlepších metod pro házení kostkou.
Některá doporučení jsou v rozporu s jinými. Zvolte si ta, která ve vašem případě fungují nejlépe a ostatní ignorujte.
Když si kupujete kostky
První sada kostek, kterou si koupíte, bude nejšťastnější bez ohledu na to, jak staré a vetché budou. Když si kupujete kostku, hoďte tolika kostkami daného typu, kolik jen jde. Obvykle byste měli použít minimálně tolik kostek, kolik stran ta která kostka má (např. šest kostek v případě šestistěnky). A maximálně tolik, kolik dokážete vzít do hrsti. Minimálně byste si měli hodit tolikrát, kolik stran kostka má (např. šestkrát pro šestistěnku) a maximální počet hodů záleží na tom, kolikrát to stihnete, než vás personál obchodu požádá, abyste vypadnul.
Když si kupujte průhlednou kostku, kupte si tu, ve které je vzduchová bublina. Házejí líp!
Když nepoužíváte kostky, mezi hrami
Když nehrajete, noste kostky všude sebou, takže mezi vámi vznikne blízký vztah a budou vám padat vyšší čísla.
Když nehrajete, schovejte kostky, takže vám je nemůže nikdo pokazit.
Když nepoužíváte kostky během hry
Když nepoužíváte kostky, seřaďte je od největší po nejmenší nebo od nejmenší po největší. To umožňuje pozitivní energii, aby kostkami rovnoměrně protékala.
Když kostky nepoužíváte, nasměrujte je nejvyšším číslem nahoru. Energie, která je potřebná k hození vysokého čísla, bude vzrůstat.
Když kostky nepoužíváte, nedovolte, aby se dotkly dvě různé barvy.
Před hodem
Před hodem kostkou položte filosofickou řečnickou otázku, jako například: "Co pokud potřebuji (a číslo, které chcete)?" Zdá se, že kostky mají k filosoficky založeným lidem respekt, protože cítí, že jsou s nimi na stejné intelektuální sféře vědomí.
Před hodem řekněte: "tenhle je za..." a jméno osoby, místa nebo věci. Kostka dává lepší vysledky, když si myslí, že je to pro někoho jiného než pro vás.
Před hodem kostkou ji polibte. Pokud je kostka citlivá, pozná, že o ni pečujete a bude na vás hodnější.
Čím déle před hodem kostkou třesete, tím náhodnější je výsledek.
Když házíte kostkou
Když házíte kostkou, házejte vždy stejným způsobem.
Když házíte kostkou, roztočte ji na jednom z jejích vrcholů. Čím déle se otáčí, tím lepší hod, díky absorbci pozitivní energie.
Když házíte kostkou, zatřeste s ní v dlaních a potom ji upusťe tím, že vzdálíte dlaně od sebe. Okořeňte to nějakým vznosným komentářem, jako je "Abrakadabra!"
Když se kostka kutálí
Když se kostka kutálí, dívejte se jinam, jinak byste s ní mohli nechtěně pohnout pomocí telekineze.
Když se kostka kutálí, soustřeďte se na číslo, které chcete, abyste ho pomocí telekineze dosáhli.
Další užitečné triky
Házejte kostkou tak dlouho, dokud se neobjeví řada nízkých hodů. Tím se zbavíte nízkých hodů a během hry vám bude kostka házet vysoká čísla.
Nikdy nenechte nikoho, aby šahal nebo používal vaše kostky. Nikdy nešahejte nebo nepoužívejte cizí kostky.
Vždy mějte stranou sadu speciálních kostek (jednu od každého typu) pro zvláštní hody, které musí uspět. Tyto kostky by neměly být používány častěji než jednou, dvakrát za session. Také by s nimi neměl přijít do kontaktu nikdo jiný, než vlastník.
Určete každé kostce jedinečný úkol, a používejte ji pouze k tomuto určitému úkolu (např: iniciativa, zranění, na zásah, záchranné hody, ověřování dovedností). Nikdo nechce pořád měnit zaměstnání a kostka není výjimkou. Kostka, která ví, co má dělat, to také spíše dělá.
Pokud kostka odmítá dávat po několik session uspokojující výsledky, je třeba ji mučit. Existuje řada způsobů, jak kostku mučit. Pár příkladů: hoďte kostkou velikou silou proti něčemu tvrdému, separujte kostku od ostatních kostek, strčte ji do pračky.
Pokud kostka odmítá dávat po řadu sessions uspokojující výsledky, je třeba ji zničit jakožto "odstrašující příklad" ostatním. Všechny ostatní kostky by měly být v dohledu namířené nejvyšším číslem na provinilou kostku. Kostka může být zničena jakýmkoliv způsobem, ale perlík následovaný roztavením je doporučovanou metodou. Obvykle jsou ostatní kostky po nějakou dobu vyděšeny, takže se alespoň chvíli chovají spořádaně. Nástroj zničení a někdy i zničená kostka by měla být uchována blízko jako připomínka.
P.S. Jak vyhrát RPG?
Pokud hodíte kostkou a ta se zastaví na své hraně nebo vrcholu, vyhráli jste. Již nikdy víc nesmíte RPG hrát.

Napsal Alnag 26.06.2006
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 84 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.13162302970886 secREMOTE_IP: 35.175.246.88