The Window - Příběhy

Překlad jedné z "chybějících částí" the Window. (Tohle jsou texty ze stránek systému, které nejsou přímo v pravidlech, ale bylo by škoda je úplně opominout.)
Napsal Alnag

Vypravěčské Umění

The Window je bez nejmenších pochyb holý základ herního systému. Byť Tři Pravidla dávají každému vodítko jako využít nedostatek struktury ve svůj prospěch, konečný faktor, který určuje zda bude the Window fungovat pro danou skupinu je Vypravěč.
Zkušený Vypravěč může učinit kterýkoliv systém úspěšným, bez ohledu na to jak prostý nebo komplexní. (Jediná otázka zní, který systém vyhovuje jejich příběhu.) Nezkušený Vypravěč na druhou stranu potřebuje senzační strukturu pravidel, které by jej vedly. Pro něj je systém nevyhnutelně na předním místě.
The Window je navrženo tak, aby podporovalo individuální styl Vypravěče, aby poskytlo dané scéně tu správnou složitost. Naneštěstí, the Window nemůže dělat nic, pokud Vypravěč postrádá kreativní vizi nebo postrádá schopnost ukázat nezkušeným hercům o čem roleplaying je. A to není schopnost, která přichází lehce. Stát se dobrým Vypravěčem je zápas, který se povětšinou odehrává ve vakuu. Nejsou žádné manuály, žádná formální metodologie a může být těžké najít jiné lidi s kterými lze promluvit o tom, co Vypravěče trápí.
A teď, poté co to bylo řečeno...
Nejlepší místo jak se učit vypravěčství, diskutovat vyprávění nebo mluvení o čemkoliv jiném týkajícím se roleplayingu je stát se členem komunity. Jděte na místní con, seznamte se v místním obchodě. Pokud nemáte přístup k těmto věcem, pak nezbývá než online komunita. A tech je opravdu hodně.
Napsal Alnag 24.05.2007
Zaslat reakci na článek
Velikost okna: [1] [2] [3]
Tagy:
Vaše IP adresa není z "bezpečných" adres. Příspěvek se odešlou pouze se správně opsaným kódem. Pokud nechcete opisovat kód, můžete se přihlásit (pokud nemáte účet, nejprve se zaregistrujte), nebo nám poslat informaci na PM a my Vaši IP adresu přidáme.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.13737201690674 secREMOTE_IP: 3.141.202.54