Raraši v Ravenloftu

Další z řady potvůrek, které mohou hráčům zpříjemnit hraní a jejich postavám znepříjemnit život.
Napsal Vannax
Raraši v Ravenloftu

Když je jaro v rozpuku a z lesů se stanou smaragdová moře, vypráví staré ženy příběh o raraších. Zpočátku, když byl svět ještě mladý, znali je lidé jako zelený lid, protože se vždy oblékali do jasně zelené barvy. Droboučcí tvorové trávili čas pitím piva, tropením rošťáren a tancem pod paprsky slunce, což milovali nejvíce ze všeho. Král Oberon, vládce všech víl a skřítků cítil, že kdyby by je nechal dělat co chtějí, malí lidičkové by mohli působit problémy, a tak je pověřil hlídkováním. Král přikázal zahálčivým smaragdovým lidičkám, aby strážili jeho posvátný kamenný kruh s tím, aby jej chránily před zraky zvědavých smrtelníků.
Dlouho rarášci strážili Oberonův kruh, ale jednoho večera našli na kraji kruhu člověka. Cizinec, dříve než ho stačili očarovat, je požádal, ať vyslyší jeho prosbu. Každou noc, tvrdil ten člověk, krade Oberon slunce a ukrývá jej do tajného sklepení pod kamenným kruhem. Cizinec požádal zelené mužíky o pomoc, aby mohl slunce uvolnit a nechat je navždy svítit. Rarášci, nesmírně rozradostněni myšlenkou, že jejich milované slunce bude svítit i v noci, s člověkem souhlasili a nechali ho kopat.
Když se stříbřitý měsíc stáhnul z oblohy, muž vytáhnul ze země velký železný hrnec, z kterého prýštila záplava světla. Zelení lidičkové se nahromadili kolem a podivovali se nad jantarovou září, která z kotlíku vycházela. Hned jim bylo jasné, že je to záře samotného slunce. Rozvášnění rarášci pak oslavovali tuto událost dlouho do noci. Když se probudili, cizinec byl pryč a na obloze zářilo slunce.
Celý den zelení lidičkové tančili a dováděli, omámení štěstím a kocovinou. Když však uplynul správný čas, zjistili, že slunce se opět překulilo za kopce. Ze strachu, že znovu ztratí své slunce se zelenáčci pustili do prohledávání kamenného kruhu, ale nic nenašli. Pak se vydali na ostrov Avalon a ocitli se před pánem víl a skřítků a žadonili o navrácení jejich milovaného slunce. Když král Oberou uslyšel jejich příběh, rozezlil se, protože to, co člověk odnesl nebylo slunce, ale královo zakopané zlato.
V mučivém hněvu seslal Oberou hroznou kletbu na zelené lidičky: Zelený lid nikdy nespatří slunce, dokud nevrátí každý kousek zlata. Za jejich pošetilost jim Oberou zakázal ukrást byť jen jedinou minci. Jen podvodem mohou zelené potvůrky získat zpět to, oč je podvodem připravili smrtelníci. S tím je Oberou vyhostil ze svého světa a vyhnal je do mlžného světa bez slunečního svitu.
Maličcí lidé uvěznění nehostinné zemi zjistili, že sluneční svit jim spaluje kůži a maso. Zelení lidičkové, zkroušení z tohoto zjištění a z nedostatku slunce, nakonec zešíleli. Jediná náhrada za slunce, kterou si našli, byla záře blyštivého zlata.


Rarach

Malá potvora:
Životaschopnost: 7k6+7 (35)
Iniciativa: +3
Rychlost: 30 stop. (6 polí)
Třída zbroje (AC): 16 (+3 Obr, +3 Štěstí), Dotek 16, na hlídce 13
Základní útok/zápas: +3/+3
Útok: Lehký palcát +8, rvačka (1k4+2)
Plný útok: Lehký palcát +8; rvačka (1k4+2); prak +6; střelecký (1k3)
Prostor/Dosah: 2½ stopy/2 stopy
Zvláštní útok: Kouzla
Zvláštní vlastnosti: Střídání formy, Snížené zranění 10/nekalená ocel, Vidění ve tmě 120 stop, Vidění v šeru, Štěstí, Imunity, Intuice, Nacházení pastí
Záchrany: Statečnost +2, Reflexy +8, Vůle +7
Schopnosti: Sil 11, Obr 16, Odl 12, Int 15, Mou 14, Cha 16
Dovednosti: Odhad +8, Blafování +8, Zručnost (výroba pastí) +6, Diplomacie +6, Zneškodnění zařízení +6, Úkryt +8, Tichý pohyb +8, Otvírání zámků +8, Hledání +7, Podvody +8
Odbornosti: Kouzlo ticho, Utajení, Obratnost se zbraní (lehký palcát)
Prostředí: Lesy a kopce mírného klimatu
Organizovanost: Samotář
CR: 9
Poklady: Standardní, trojnásobek mincí
Přesvědčení: Vždy chaotické zlo
Postup: Dle třídy postavy Oprava úrovně: +2
Autor: Stephen "ScS" Sutton; příspěvek z Quoth the Raven č.11
Napsal Vannax 23.09.2007
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 0 příspěvky.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.14066195487976 secREMOTE_IP: 34.201.28.181