Pět nejlepších magických předmětů pro Tanky

PĚT NEJLEPŠÍCH MAGICKÝCH PŘEDMĚTŮ PRO TANKY

Tentokrát jsem se rozhodl zpracovat krátkou radu pro začínající hráče a DMy pojednávající o ideálních magických předmětech pro povolání Bojovníků, Paladinů a Barbarů, kteří obvykle stojí v první linii. Tento text volně navazuje na mých Top 10 kouzel pro Čaroděje, které vyšly před časem jako blog.
V DMG je uvedeno MNOHO příkladů magických předmětů, často se zdá, že je jeden lepší než druhý. Proto může občas i DM váhat, který svému hráči udělit. Důležité je vzít v potaz, že každý hráč hraje svou postavu odlišně, takže i dva válečníci na stejné úrovni mohou fungovat úplně jinak; berte tak prosím i můj článek s menší rezervou. Proto jsem udělal jakýsi „výcuc“ toho, co považuji za dobré. Předem mám dvě upozornění: 1) Nejedná se o výčet předmětů s největším DPR nebo čistě číselným bonusem (ten si uděláte sami celkem snadno), ale spíš výřez předmětů z různých úrovní hry, které jsou užitečné. 2) Tento článek je obecný pro povolání, jež jsou primárně určena na hraní tanků, tudíž zde nenajdete věci jako Posvěcený mstitel, který je v zásadě nanic všem kromě Paladinů, nebo „Super-plátovku-3000“, protože ta by zase poněkud blokovala Barbary. Tak to je tedy ono. Doufám, že vám to pomůže. =)

5) Opasek obří síly
Toto je magický předmět který po sladění, jak už název napovídá, poskytuje nositeli sílu mocných obrů. Existuje celkem šest typů opasků náležících k jednotlivým typům obrů. Vždy se k nim váže příslušná úroveň Síly. Najdeme tak Vzácné opasky Kopcového obra, které dávají Sílu 21, Velmi Vzácné opasky například Ohnivého obra, jenž dávají Sílu 25, ale i Legendární opasky Bouřného obra, které poskytují neuvěřitelnou hodnotu Síly 29!

Je to v zásadě podobné jako Zbraň +1/+2/+3, ale poněkud epičtější. S tímhle předmětem může váš Barbar rozdávat rány s až ohromnými bonusy, a je tak schopen udolat i mnohem těžší protivníky. Navíc, na rozdíl od běžné Plus-něco-zbraně umí tenhle předmět i zvyšovat vlastnosti uživatele v dovednostech a záchranných hodech. Pokud toto skombinujete i s nějakou +X zbraní, můžete získat obrovské bonusy. Takové, které za normálních okolností nejsou možné. Navíc, kdo by si nechtěl dát pěstní zápas s obrem?

4) Okřídlené boty
Víte, co je ještě smrtelnější, než úder z rukou obra? Smrt z nebe. Bojovníci, Barbaři i Paladinové jsou smrtící nepřátelé, když jim stojíte tváří v tvář, ale co když vy jste na zemi, ale oni mohou kolem vás poletovat a uštědřovat jeden útok za druhým? On si přiletí, bouchne, vysměje se vám, a zase odletí. A vy se zmůžete maximálně na jeden příležitostňák… No prostě hrůza!

Tohle je jen Neobvyklý magický předmět, který vám umožní po sladění létat vaší rychlostí chůze až 4 hodiny! Jako hráč byste mohli vědět, že schopnost létat je v D&D extrémně výhodná. I ten velmi obávaný souboj s létajícím drakem, který měl úplně rozbít vaši taktiku (AKA obklopit protivníka tankama, a nechat sesilatele a střelce udělat ničivou práci), bude bez obav. Jednoduše létající, nesmrtelná, zabijácká mašina – noční můra vašich nepřátel! Takže teď se můžete dostat za tím Oblačným obrem k němu domů i bez fazolí.

3) Štít magické gardy
Největší hrozbou pro válečníky na blízko byl, přiznejme si to upřímně, vždycky mocný mág. Pokud totiž nemáte možnost se k němu dostatečně rychle přiblížit a rozsekat ho na kousky, může se rychle stát, že se stanete obětí některého z jeho kouzel. Protože kouzla jako Znehybni osobu, Silová klec nebo Maso na kámen vás rychle o tuto možnost mohou připravit, a následně se můžete stát snadnou kořistí pro jeho ostatní, podstatně smrtelnější schopnosti.

Proto je tento předmět tak užitečný. Poté co se s ním sladíte a máte jej v rukou, získáváte výhodu ke všem záchranným hodům proti kouzlům a všechny hody na útok kouzlem jsou proti vaší osobě činěny s nevýhodou. R.I.P., sesilatelé. I když je to Velmi Vzácný magický předmět a můžete s ním proto počítat až při pozdní hře, tak tenhle štít vám poskytne nevěřitelnou míru ochrany proti kouzlícím nepřátelům. S ním, a s vaším hvězdně vysokým OČ, se vám téměř nemůže nic stát!

2) Oživlý štít
U štítů ještě zůstaneme. Já vím, já vím, co třeba trochu originality, že? Navíc, je Velmi Vzácný, i když nemá žádné bonusy k OČ, ani vám neposkytuje žádnou zvláštní odolnost. Jenže tohle i tak není jen tak obyčejný štít, je oživlý (wow, to jste podle názvu nepoznali, viďte?). A to znamená něco naprosto úžasného. Tenhle štít, totiž nemusíte držet v ruce. Když jste s ním sladění, jako akce můžete vyslovit jeho zaklínadlo, a tím způsobit, že se vznese a začne kolem vás létat.

A proč že je to tak úžasné? Ještě vám to nedošlo? Tak jednoduše: Můžete mít onen šťavnatý bonus k Obrannému Číslu A PŘITOM stále používat obouruční, nebo rovnou dvě zbraně! Tohle je sen každého milovníka obouručáku a vysokého OČ. Představte si ten epický duel, při kterém se můžete plně soustředit na zničení protivníka OBĚMA rukama, a přitom se nebát, že vás někdo prošpikuje nějakým náhodném šípem, nebo přizabije ranou do hlavy. A ještě si představte, že byste takhle mohli teoreticky používat i dva štíty zároveň – A to třeba i ten Magické gardy!

1) Plamenec
Překvapuje vás, že na vrcholu žebříčku není nějaký Legendární artefakt, co umí rozrážet hory? Ne? Tak to jste dobře pochopily podstatu žebříčku. Protože „nejlepší“, často neznamená „s největším DPR“ nebo „s nejvíce spell slotama“. Protože k čemu bude postavě na páté úrovni vědět, že dostane Posvěcený mstitel, když to je item dostupný až lvl 15+?! Ne, místo toho bude chtít teď něco dostupnějšího, a zároveň užitečného. A právě Plamenec je zbraň, která splňuje tyto požadavky. A navíc, je to pravděpodobně nejlepší zbraň cena/výkon – takový Fireball ve světě magických předmětů (doslova :D).

Plamenec může být jakýkoliv typ meče, který si vybere DM. Jenže není jen tak obyčejný. Jako akci můžeš vyslovit jeho zaklínadlo a způsobit, že meč ověnčí plameny. Ty, krom toho že svítí jasným světlem o poloměru 8 sáhů a slabým o dalších 8 sáhů, způsobí, že každý zásah tímto mečem udělí dalších 2k6 poškození Ohněm. Přičemž nejsou nijak omezeny dobou, jen tvou vůlí. Tahle zbraň je neskutečně OP, zvlášť když vezmete v potaz, že jde jen o Vzácný předmět, i když vyžaduje sladění. Takže pokud zrovna nebojujete s Ďábly nebo Rudými draky, jste opravdový postrach bojiště!

Tak, a tohle byl můj osobní žebříček magických předmětů vhodných pro povolání primárně bojující z blízka, tedy Barbary, Bojovníky a Paladiny. Doufám, že vás potěšil, poradil vám, nebo vám prostě jen umožnil pohádat se v komentářích. :D Za jakoukoliv reakci v příspěvcích budu velmi vděčný. Mějte se hezky, a ať vám kostky přejí!
Napsal: Necromancer

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.083681106567383 secREMOTE_IP: 3.15.221.136