Pathfinder Praha - Organizace

Zdravím všechny opětovně!

Datum 1.hry : 2.3.2013 mezi 10:00 a 11:00, stanice metra B Černý Most (všechny si
vás tam vyzvednu)
Postavy: neurčeny (prozatimně)
Úroveň: 2.
Setting: Northlands of Golarion (ne vše bude originál, upozorňuji)
Pravidla: OGC Pathfinder (zdroj d20pfsrd.com)
Variantní pravidla:
Hero points (povoleny)
Antiheroes (povoleny)
Armor as Damage Reduction, Piecemeal Armor, Wounds and Vigor
(nepovoleno vše)
Called Shots (povoleno)
Prosthetics (povoleno)
zbytek nepovolen
Statistiky: (point-buy system), 20 bodů k užití

Zatím mě nenapadá nic, co bych k tomu dodal. Upozorňuji, že se jedná o lehce alternativní časovou osu ve světě Golarion, spíše se jedná o *points-of-ligt* typ kampaně, motivace vašich postav pro žití nebo snad výpravu na sever nechám na vás, krátký (nebo i delší) popis mi pošlete na email, abych se mohl od něj odrazit a eventuelně rozpracovat.

Co se týče používaných pravidel, standardní užití d20pfsrd.com, tedy OGC PF. Přídavné odbornosti a herní materiál z jiných publikací (zejména Grimoire series) k dispozici ne (pro NPC a antagonisty samozřejmě ano).

Taktické mapy: Zde si na vás chystám něco, co se mi velmi osvědčilo při PbP i při online TTP hraní - kompletní elektronickou taktickou mapu a i jako součást vyprávění. Nejsem si jistý, jak to bude fungovat v praxi při skutečném stole, ale mám 2 týdny na to odladit mouchy. boj samotný buď FG Combat Tracker nebo Combat Manager pro PF, všechny moje NPC a moduly budou zatím psány ve FG s pomocí Hero Lab(pač se v nich vyznám), pokud projde Realm Works Kickstarter od LWP, budou i v něm.

Miniatur samotných mám kolem 3000, ale vzhledem k počtu to není úplně ideální, abych přehazoval pytle s nima a hledal střední velikost černého draka....nebo 20 kostějů :D

Setting

Irrisen. Nekonečné zamrzlé pláně severu, o kterých si děti z Jihu myslí, že jsou pouze pohádky, kterými je dědové straší před čarodějnicemi. Těm, kterým se podařilo uniknout krutovládě Bílých Sester, při zmínce o těchto krajích vždy naskakuje husí kůže.
Daleké pustiny, ve které se protkávají ocelově modrá, bílá, něldy přerušena stužkou či velkým pásem zelené tvořené zimojedy jsou nyní panstvím "yadwik", potomstva nechvalně proslulé Yagy, první a největší čarodějnice ze Severu.
Je to již téměř 1000 let, co dvě prastará království padly za obět nadpřirozeným schopnostem Yagy a jejich lid byl zotročen. již 1000 let se na trůnech Irrisenu střídají dcery Yagy, každá z nich v jistém smyslu krutější než ta přední, již 1000 let podnikají neustálé výpady na panství králů Linnormu a Modré pláně, jež náleží Obropánům, zatím ale neúspěšně. A již 1000 let Yaga pravidělně odstraňuje své dcery z trůnu a nahrazuje je jinými.

Źivot na dalekém Severu je životem sluhy a strachu. To, co zbylo z hrdého národu Ulfenů po porážce ve Válce o Sever, je nyní pouze žalostnou vzpomínkou ns kdysi mocné sídlo lidí. Většina obyvatel (kromě velkých měst) se tísní v okolí jezer a řek, které je dokáží uživit. Ochranná kouzla, pověry, věštby a zaříkávání jsou nyní běžnou součástí života. A strach. Všudypřítomný strach, kterým je prosyceno téměř vše, dalo by se říci, že pouze strachem zde lidi dýchají.
Pokud se nestanou obětí yadwiky, skolí je hlad, nemoci, nebo dravá zveř. A to se vlci, medvědi, rosomáci a další počítají ještě mezi ty lepší způsoby smrti.
Roztrháni kus po kusu, úd po údu obrovskými sněžnými lidmi, uštváni gobliny, orky a jinými odpornostmi, rozdrceni obry nebo sežráni trolly. Nejvíce se ale obávají lidí divočiny zvaného Vílí chlad, kde žijí monstra z jiných světů, hrůzy, jenž svět ještě nespatřil.

čas současné královny Elvanny se již začíná chýlit ke konci, každým dnem se již blíží den, kdy se do světa smrtelníků opět vrátí Zlo se Severu. Elvanna je však poslední žijící dcerou Yagy, otázka, kterou si kladou králové a lordi okolních zemí nyí spíše zní - co se stane, až se Yaga vrátí a nebude mít koho usadit na trůn?

Děj se začně odvíjet ve městě Gojko, což se dá považovat za lehce horší variantu pohraničního města mezi 2 nepříliš přátelsky naladěnými královstvími.
Napsal: Alwaern
Autorská citace #1
8.2.2013 08:37 - wraiths
díky za vyčerpávající soupis.
Autorská citace #2
8.2.2013 12:56 - Fibriso
střední veliksot draka mam, ale ne černého (mam 3 velikosti), mohu poskytnout včetně Drakoliche (kterého ti ale nedám, dokud nebudem minimálně na 18 úrovni)
Autorská citace #3
8.2.2013 14:47 - michalko
Stacia predsa figurky z clovece alebo inej stolovej hry.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.082737922668457 secREMOTE_IP: 3.144.252.140